TivoliVredenburg Stories

Zin in een kijkje achter de schermen? Of meer weten over onze geschiedenis? Hier zit je goed!

Ontdek een nieuwe kant van TivoliVredenburg

Spannende veranderingen – wij bouwen een nieuwe entree aan het Vredenburgplein en de foyers rondom de Grote Zaal worden gerenoveerd. We zijn nog de hele zomer bezig met de verbouwing, zodat we in het nieuwe seizoen weer klaar zijn voor alle concerten.

Lees verder

10 jaar TivoliVredenburg

Van 24 mei tot en met 2 juni werd bij nieuwe festivals en speciale jubileumconcerten gedanst tot aan het ochtendgloren, aandachtig geluisterd en volop geëxperimenteerd. Met meer dan 35 duizend bezoekers barstte ons pand tien dagen lang spreekwoordelijk uit zijn voegen. Bedankt aan al onze crew, partners, artiesten en natuurlijk bezoekers!

Pilot circulaire wijnflessen bij TivoliVredenburg

In samenwerking met partners Walraven Sax en AB InBev starten we deze week met een pilot voor een circulair flessensysteem. Onze wijnflessen belanden niet langer in de glasbak.

Lees verder

Het oude podium van de Grote Zaal is nu deze salontafel

Meubelmaker en houtbewerker Pim van der Louw maakte een prachtige tweedelige salontafel van het oude podiumhout van de Grote Zaal. De tafel werd geveild tijdens het fundraisingdiner in onze Grote Zaal.

Lees verder

De Schele Maagd weg van haar vertrouwde plek

Het startschot voor de bouw van onze nieuwe gevel: De Schele Maagd is van ons dak aan de kant van het Vredenburgplein getakeld. Als de nieuwe gevel na de zomer gereed is keert de engel terug naar haar vertrouwde plek.

Lees verder

5 jaar TivoliVredenburg x Amerpoort

De missie van Amerpoort is een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij TivoliVredenburg kunnen de Amerpoorters steeds gelijkwaardiger deelnemen aan het werk en dus de maatschappij.

Lees verder

Een bijzondere gitaar voor Spinvis

Afgelopen week ontvang Spinvis, de artiestennaam van Erik de Jong, een heel bijzondere gitaar in onze artiestenfoyer. De gitaar is namelijk gebouwd van het hout van de podiumvloer van onze Grote Zaal.

Lees verder

Jullie top 10 van 2023

Nooit eerder stemden zoveel van jullie op het hoogtepunt van het jaar in TivoliVredenburg. Bedankt voor de massale reacties! Wie speelde volgens jullie de allerbeste show van het jaar in onze zalen? Lees snel verder!

Lees verder

Ode aan Herbie

Schrijver en columnist James Worthy schreef speciaal voor de show van Herbie Hancock in onze Grote Zaal een ode aan de iconische muzikant en aan jazz en hiphop.

Lees hier verder

We staan in de Donald Duck!

De fooienpot van toiletjuffrouw Sannie Tair is gestolen na afloop van de show van Suus Schrans en Vreet. Help jij detectives Mickey en Goofy met het vinden van de dader?

Lees het hier!

Nieuwe entree aan Vredenburgplein

We willen open zijn, voor iedereen. Dat begint bij een uitnodigend en toegankelijk gebouw. Daarom creëren we een nieuwe culturele toegangspoort aan het Vredenburg.

Lees verder

Van poster naar designtas

Van schets naar poster, van poster naar tas: wist je dat veel van onze promotiematerialen een lekker lang leven leiden? Utrechtse makers ontwerpen onze posters en verwerken deze tot toffe items zodra het concert achter de rug is.

Bekijk hier hoe

Produceren op hoog niveau

In augustus 2021 speelde Spinvis een uniek concert vanaf de Domtoren, ter ere van het 700-jarig bestaan. Onze producent Sieuwe Kooistra vertelt over de uitdagingen om dit concert op video vast te leggen.

Lees verder

When two worlds collide

Een bijzondere video waar twee werelden samenkomen: meervoudig Nederlands kampioen freestyle BMX'er Sietse van Berkel bundelde zijn krachten met cellist en componist Maya Fridman.

Bekijk hier

Eddie Vedder en zijn liefde voor Tivoli

Het is 1992, grunge is wereldwijd aan het ontploffen. Pearl Jam heeft net het inmiddels roemruchte album 'Ten' uitgebracht. Het is de juiste band op het juiste moment, in een bomvol Tivoli.

Lees verder

The Rolling Stones in Vredenburg

Een van de meest exclusieve concerten van The Rolling Stones ooit in Nederland: ‘’Geen megaspektakel voor 50.000 man in de Kuip, maar een intiem no nonsens concert voor maar 1800 uitverkoren’’.

Lees verder

In de media

Utrechtse zangeres Meau krijgt speciale award

Ze dácht dat ze optrad op een feest om het tienjarig bestaan van TivoliVredenburg te vieren. Maar wat de Utrechtse zangeres Meau niet wist, is dat ze zelf ook in het zonnetje wordt gezet. Meau ontving de allereerste ‘Uitgespeeld Award’: een prijs voor artiesten die in alle zalen van de poptempel hebben gestaan.

Lees verder via AD Utrecht

Een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg bestaat tien jaar. OOR hangt de slingers op en blikt terug op tien memorabele concerten. Deze shows zullen we niet snel vergeten.

OOR

Hoe het idyllische plaatje werkelijkheid werd

TivoliVredenburg is uitgegroeid tot een succesvol muzieklabyrint. ‘Uiteindelijk tellen de mooie herinneringen die mensen hier opdoen.’

Trouw

Pieces of Tomorrow werkt als een tierelier

De succesvolle concertserie Pieces of Tomorrow, waarmee TivoliVredenburg jong publiek naar klassieke muziek trekt, bestaat tien jaar.

NRC

Wereldberoemd én onbekend

Loubna (32) haalt Turkse en Noord-Afrikaanse artiesten naar Utrecht. Ze zijn vaak wereldberoemd en verkopen met gemak de zalen van grote poppodia in Nederland uit.

AD Utrecht

Van droomacts tot de allergrootste mislukking

Hoe Sytse (50) al 20 jaar popartiesten naar Utrecht haalt. Hij programmeert popconcerten voor een van de grootste muziekpodia van het land.

AD Utrecht

Uitgelicht

Artists in residence

We nodigen regelmatig talentvole artiesten en makers uit voor een ‘residency’ in TivoliVredenburg, die ze op verschillende manieren vormgeven. De artists in residence repeteren bij ons, maken nieuw werk, of gaan bijzondere experimenten of samenwerkingen aan.

Bekijk artists in residence

Onze geschiedenis in vogelvlucht

In 2014 kwamen Vredenburg en Tivoli bij elkaar, maar onze geschiedenis is al veel langer vervlochten. Lees hier meer over onze gezamenlijke historie en het ontstaan van TivoliVredenburg.

Lees verder

Concertfoto's

Iedere maand bezoeken onze huisfotografen tientallen shows, vaak zelfs meerdere op één avond. Bekijk ons uitgebreide fotoarchief via Flickr, met meer dan 50.000 foto’s sinds de opening van TivoliVredenburg in 2014!

Bekijk alle foto's hier