TivoliVredenburg Stories

Zin in een kijkje achter de schermen? Of meer weten over onze geschiedenis? Hier zit je goed!

Ontdek een nieuwe kant van TivoliVredenburg

TivoliVredenburg krijgt een nieuwe entree aan het Vredenburgplein. Wij gaan de vervallen, monumentale vleugel van architect Herman Hertzberger in ere herstellen. En maken we er weer een inspirerende, culturele ontmoetingsplek van. Help je mee onze plannen uit te voeren?

Doneer via voordekunst

Een bijzondere gitaar voor Spinvis

Afgelopen week ontvang Spinvis, de artiestennaam van Erik de Jong, een heel bijzondere gitaar in onze artiestenfoyer. De gitaar is namelijk gebouwd van het hout van de podiumvloer van onze Grote Zaal. Op dit historische hardhout traden legendarische artiesten als David Bowie, The Rolling Stones en vele beroemde orkesten op.

Lees hier verder

On Stage is terug!

In het VPRO-programma On Stage brengt presentatrice Nadia Moussiad samen met bekende Nederlandse artiesten hun favoriete acts en kunstenaars naar het podium van onze Grote Zaal. De nieuwe serie van zes afleveringen zit weer tjokvol muziek, uitgeserveerd door zes hoofdgasten.

Bekijk de uitzendingen hier

Meer stories

Liza van den Brink is onze nieuwe dance-programmeur!

We zien in Liza de ideale opvolger van Michiel Peeters, die na 12,5 jaar een nieuwe uitdaging aan zal gaan bij Mojo Concerts.

Lees verder

Ode aan Herbie

Schrijver en columnist James Worthy schreef speciaal voor de show van Herbie Hancock in onze Grote Zaal een ode aan de iconische muzikant en aan jazz en hiphop.

Lees hier verder

We staan in de Donald Duck!

De fooienpot van toiletjuffrouw Sannie Tair is gestolen na afloop van de show van Suus Schrans en Vreet. Help jij detectives Mickey en Goofy met het vinden van de dader?

Lees het hier!

Nieuwe entree aan Vredenburgplein

We willen open zijn, voor iedereen. Dat begint bij een uitnodigend en toegankelijk gebouw. Daarom creëren we een nieuwe culturele toegangspoort aan het Vredenburg.

Lees verder

Van poster naar designtas

Van schets naar poster, van poster naar tas: wist je dat veel van onze promotiematerialen een lekker lang leven leiden? Utrechtse makers ontwerpen onze posters en verwerken deze tot toffe items zodra het concert achter de rug is.

Bekijk hier hoe

De tien beste concerten van 2022

Jullie hebben weer massaal gestemd op jullie hoogtepunt van het afgelopen jaar in TivoliVredenburg. Hieronder vind je de tien meest memorabele concerten, festivals of events van 2022, door jullie zelf gekozen!

Bekijk Top 10

Produceren op hoog niveau

In augustus 2021 speelde Spinvis een uniek concert vanaf de Domtoren, ter ere van het 700-jarig bestaan. Onze producent Sieuwe Kooistra vertelt over de uitdagingen om dit concert op video vast te leggen.

Lees verder

Hou(t) van de Grote Zaal

Van het oude podiumhout uit onze Grote Zaal hebben we unieke sleutelhangers, flesopeners en magneten gemaakt. Wil jij zo’n stukje Utrechtse geschiedenis in huis halen?

Kijk dan hier

When two worlds collide

Een bijzondere video waar twee werelden samenkomen: meervoudig Nederlands kampioen freestyle BMX'er Sietse van Berkel bundelde zijn krachten met cellist en componist Maya Fridman.

Bekijk hier

Eddie Vedder en zijn liefde voor Tivoli

Het is 1992, grunge is wereldwijd aan het ontploffen. Pearl Jam heeft net het inmiddels roemruchte album 'Ten' uitgebracht. Het is de juiste band op het juiste moment, in een bomvol Tivoli.

Lees verder

The Rolling Stones in Vredenburg

Een van de meest exclusieve concerten van The Rolling Stones ooit in Nederland: ‘’Geen megaspektakel voor 50.000 man in de Kuip, maar een intiem no nonsens concert voor maar 1800 uitverkoren’’.

Lees verder

Uitgelicht

Artists in residence

We nodigen regelmatig talentvole artiesten en makers uit voor een ‘residency’ in TivoliVredenburg, die ze op verschillende manieren vormgeven. De artists in residence repeteren bij ons, maken nieuw werk, of gaan bijzondere experimenten of samenwerkingen aan.

Bekijk artists in residence

Onze geschiedenis in vogelvlucht

In 2014 kwamen Vredenburg en Tivoli bij elkaar, maar onze geschiedenis is al veel langer vervlochten. Lees hier meer over onze gezamenlijke historie en het ontstaan van TivoliVredenburg.

Lees verder

Concertfoto's

Iedere maand bezoeken onze huisfotografen tientallen shows, vaak zelfs meerdere op één avond. Bekijk ons uitgebreide fotoarchief via Flickr, met meer dan 40.000 foto’s sinds de opening van TivoliVredenburg in 2014!

Bekijk alle foto's hier