TivoliVredenburg Stories

Zin in een kijkje achter de schermen? Hier zit je goed! In onze agenda vind je natuurlijk al ons programma, maar we hebben nog veel meer te delen.

Art for Ukraine

Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseren talloze culturele instellingen en makersverschillende activiteiten onder de noemer #hArtForUkraine.

Lees meer

IJzeren Podiumdieren voor TivoliVredenburg!

Tijdens Eurosonic Noorderslag zijn we bekroond met een IJzeren Podiumdier voor Walk The Line en Studio Pandora. Ook ontving onze directeur Jeroen Bartelse een IJzeren Podiumdier voor zijn werk als woordvoerder van de Taskforce Culturele & Creatieve Sector.

Lees meer

Hoe is het met onze Amerpoortcollega's?

Trouwe bezoekers zullen ze zeker herkennen: onze Amerpoortcollega’s zijn sinds anderhalf jaar vaste gezichten in ons pand. In samenwerking met Amerpoort bieden we enthousiastelingen met een verstandelijke beperking een bijzondere werkplek – ook in het afgelopen crisisjaar. Het team mag groeien. Lees meer, en deel de vacature!

Lees meer

Livemuziek op vaccinatielocatie Jaarbeurs

Prik, pleister… Muziek! De XL vaccinatielocatie in de Jaarbeurs wordt sinds 5 mei een aantal keer per week opgevrolijkt door optredens van Utrechtse muziekensembles.

Lees meer

Van poster naar designtas

Van schets naar poster, van poster naar tas: wist je dat veel van onze promotiematerialen een lekker lang leven leiden? Utrechtse makers ontwerpen onze posters en verwerken deze tot toffe items zodra het concert achter de rug is.

Bekijk hier hoe

Audiodocumentaire: TivoliVredenburg vindt nieuwe geluiden tijdens de coronapandemie

Op 15 april komen voor het eerst sinds lange tijd weer bezoekers naar TivoliVredenburg, voor de uitreiking van de 3FM Awards. Door de coronapandemie waren onze deuren grotendeels in 2020 en 2021 dicht voor publiek. Dit betekent echter niet dat er niets gebeurt. In deze korte audiodocumentaire door 3voor12Utrecht hoor je hoe wij als organisatie erbij liggen tijdens de pandemie en welke nieuwe kansen er ontstonden voor het podium. In de documentaire deelt directeur Jeroen Bartelse een aantal van zijn persoonlijke notities, die hij sinds de eerste coronadag bijhoudt.

Luister de audiodocumentaire

Achter de schermen

Van concert naar videoshow met Pynarello

Toen bleek dat de post-lockdowntour van rebellenorkest Pynarello niet door kon gaan, sloegen we direct de handen ineen voor een nieuw plan. Het werd dan een simpele livestream moest worden: samen met regisseur Nander Cirkel en onze lichttechnicus Jolijn werd een plan gemaakt voor de bijzondere registratie van Milk it Punk.

Lees verder

Walk The Line: the making of

In maart 2020 sloten onze deuren een tijd. Maar achter die deuren zaten we niet stil. Eén ding was duidelijk: zodra er weer wat kan, pakken we de kansen. We wilden - en konden - niet wachten tot alles bij het oude is. Daarom verzonnen we iets nieuws: Walk The Line! Maar... hoe stamp je nou zoiets nieuws uit de grond?

Lees verder

De geboorte van Studio TivoliVredenburg

In het maartnummer van UitAgenda Utrecht vertellen productiecoördinator Jop, online marketeer Yoni en  lichttechnicus Catharina over hun nieuwe megaproject: Studio TivoliVredenburg. 'Het liefst zouden we een vol pand vol bezoekers willen en zoveel mogelijk mensen een live-ervaring bieden. Dat gaat helaas even niet, maar met onze livestreams kunnen we toch livemuziek naar een groter publiek brengen.'

Lees het artikel

Uitgelicht

Studio TivoliVredenburg

Voor een dagelijkse dosis TivoliVredenburg hoef je je huis niet meer uit. We presenteren: Studio TivoliVredenburg! Studio TivoliVredenburg is je one stop shop voor het mooiste archiefmateriaal, splinternieuwe podcasts en de perfecte playlist. Ook volg je hier live onze streams.

Tune in

TivoliVredenburg in het Jeugdjournaal

'Komen er weer concerten dit jaar?', vroeg het Jeugdjournaal aan zangeres Davina Michelle en onze programmeur Doortje. Doortje is programmeur en plant de artiesten in die komen optreden, maar nu zegt eigenlijk alleen maar concerten af. 'Ik word daar zelf heel verdrietig van. We hopen dat het ooit weer wordt zoals het was. Zin in!'

Bekijk het item

Support Your Locals

In deze tijd vinden we het belangrijk om Utrechtse ondernemers in het zonnetje te zetten. Zo helpen we elkaar de crisis door! Regelmatig stellen we een lokale ondernemer aan je voor, aan de hand van vijf vragen. Welke local support jij?

Je vindt ze hier

Over TivoliVredenburg

Onze geschiedenis

In 2014 kwamen Vredenburg en Tivoli bij elkaar, maar onze geschiedenis is al veel langer vervlochten. Bekijk onze historie in vogelvlucht.

Duik in de geschiedenis

Duurzaamheid

Is TivoliVredenburg eigenlijk een beetje groen? We doen ons best! Van LED tot rietjes, compostvaten en ecokatoen - alle beetjes helpen.

Lees meer over onze inspanningen
192954

Meer weten?

Via onze nieuwsbrieven blijf je gemakkelijk op de hoogte van ons programma en het reilen en zeilen achter de schermen.