On Stage

In het VPRO-programma On Stage brengt presentatrice Nadia Moussiad samen met bekende Nederlandse artiesten hun favoriete acts en kunstenaars naar het podium van onze Grote Zaal. Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. Het eerste seizoen van On Stage werd in 2021 opgenomen in coronatijd: hét moment om de podiumkunsten op een schild te hijsen, en muziek en theater te maken voor betere tijden. In 2023 is On Stage weer terug voor een nieuw seizoen.

Seizoen 2 (2023)

Barry Hay

Barry Hay zong decennialang in Nederlands grootste rockband, Golden Earring. Mede door de ziekte van gitarist George Kooymans is de Earring opgeheven, maar Barry heeft nog meer dan voldoende vrienden om muziek mee te maken.

Bekijk

S10

De muziek van de door haar uitgenodigde gasten is een dwarsdoorsnede van wat er op haar koptelefoon klinkt tijdens het sporten, wanneer ze opgebeurd wil worden en als ze zich voorbereidt op het platspelen van de AFAS Live.

Bekijk

WiWa

Wiwa, voorheen bekend als Willie Wartaal, werd beroemd en berucht als een van de drie rappers van De Jeugd Van Tegenwoordig. Hij bekwaamde zich vervolgens in vele disciplines, onder meer die van televisiepresentator en DJ.

Bekijk

Spinvis

Spinvis, de artiestennaam van Erik de Jong, werd in 2002 in één klap beroemd met zijn gelijknamige debuutplaat. Hij zette het album zelf in elkaar op zijn zolderkamer in Nieuwegein. Sindsdien bouwt hij aan zijn eigen muzikale universum.

Bekijk

Ilse de Lange

De Almelose zangeres zit dit jaar een kwart eeuw in het vak. Ze brengt veel acts mee die ze graag aan een groter publiek wil introduceren, zoals Jana Mila, The Indien en zingende drummer Marlon Pichel.

Bekijk

Naaz

Op haar vijftiende deed de zangeres van Koerdische afkomst mee aan 'Holland’s Got Talent' en in de jaren daarna verwierf ze bekendheid met nummers als 'Words' en 'Up To Something.' Dit jaar staat ze meer in de spotlights dan ooit.

Bekijk

Seizoen 1 (2021)

Henny Vrienten

Henny Vrienten, solo-artiest en frontman van Doe Maar, trapt af in de eerste aflevering. Het gaat over taal, over poëzie, maar vooral over de jeugd, die door corona niet jong kan zijn.

Bekijk

Romana Vrede

Acteur en theatermaker Romana Vrede treedt in deze tweede aflevering op met een monoloog uit haar voorstelling 'Tijd zal ons leren', ondersteund door muzikant Otion.

Bekijk

Lucky Fonz III

Otto Wichers, ook wel bekend als singer-songwriter Lucky Fonz III zingt 'Ik Ben Een Sukkel', en licht toe dat het heel bevrijdend voelt om het te zingen en er ook nog sullig bij te dansen.

Bekijk

Raven van Dorst

Raven van Dorst is te gast in de vierde aflevering. Ze mist liveshows enorm en het optreden met haar rockband Dool is dan ook een bitterzoet moment.

Bekijk

Soundos El Ahmadi

Voor comedian, actrice, covergirl, tafeldame en roastkoningin Soundos El Ahmadi is te gast in deze vijfde aflevering. Kunst is álles voor Soundos.

Bekijk

Danny Vera

Zanger, muzikant en songwriter Danny Vera is te gast in de zesde aflevering. In twintig jaar tijd perfectioneerde Danny zijn eigen stijl, en nu voert hij de Top 2000 aan met zijn hit Rollercoaster.

Bekijk

Eefje de Visser

De verrassende melodielijnen, onconventionele liedjes, uitgekiende choreografieën en filmische videoclips van Eefje de Visser worden breed gewaardeerd.

Bekijk

Joost van Bellen

In de laatste aflevering is DJ, partyorganisator en schrijver Joost van Bellen te gast. Joost brengt samen met zijn gasten een ode aan het nachtleven.

Bekijk