Een bijzondere gitaar voor Spinvis!

Afgelopen week ontvang Spinvis, de artiestennaam van Erik de Jong, een heel bijzondere gitaar in onze artiestenfoyer. De gitaar is namelijk gebouwd van het hout van de podiumvloer van onze Grote Zaal. Op dit historische hardhout traden legendarische artiesten als David Bowie, The Rolling Stones en vele beroemde orkesten op.

Jaren geleden is de vloer vervangen en is het hout bewaard gebleven. Eerder maakten we hiervan al sleutelhangers, flesopeners en magneten, in samenwerking met de creatieve houtbewerkers van Noest. Deze zijn te koop in onze webshop!

Dave, de vader van onze collega Leon bij Amerpoort, is een gerenommeerde gitaarbouwer en heeft twee gitaren gemaakt van het hout uit de Grote Zaal. In de kop en bij de klankkast zitten verwijzingen naar het gebouw en de roltrappen van TivoliVredenburg. Spinvis nam het eerste exemplaar enthousiast in ontvangst (zie ook zijn reactie op Facebook) en heeft aangekondigd de gitaar te gebruiken tijdens zijn uitverkochte optreden in onze Ronda op 17 december. De andere gitaar zal backstage worden tentoongesteld en beschikbaar zijn voor artiesten om te bespelen.