10 Jaar TivoliVredenburg

We zijn jarig! Tien jaar geleden openden we onze deuren. Dat vieren we tien dagen lang, van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni 2024.

Music sounds better with you! Met dit motto vieren we ons tienjarig bestaan. Tien dagen lang is er van alles te beleven in het gebouw: klassieke concerten, popshows, dance-avonden, wetenschap en meer.

Op elk podium, in elke zaal, in elke tussenruimte vind je van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni een dwarsdoorsnede van wat TivoliVredenburg te bieden heeft. Tijdens het jubileum lanceren we bovendien verschillende nieuwe festivals, waarin alles van Arabische muziek tot klassiek aan bod komt, en van ambient en minimal tot een dragparadijs extravaganza.

Podcast

Podcast - 10 jaar TivoliVredenburg

In de driedelige jubileumpodcast 10 jaar TivoliVredenburg bespreken we wat nú speelt in verschillende muziekscenes: van Arabische muziek tot queer tot klassiek. Met elke aflevering een ander thema en verschillende gasten.

Ga naar podcast

#3: Roll over Beatles en Stones: klassiek is terug

Hoe bereik je nieuwe bezoekers voor klassiek concerten? Voor jong en net wat ouder is er zoveel te ontdekken. Een sterk YouTube-kanaal, spelen zonder dirigent en klassiek speciaal voor nieuw publiek? Lonneke van Straalen, Peter Tra en Janneke Slokkers gaan hierover in gesprek met Beitske de Jong.

Luister aflevering 3

#2: "We're here. We're queer. Get used to it!"

Direct na de Utrecht Pride duik je vanaf de boot het feestgedruis van ons nieuwe festival Wild ’n Sweet in, dat queerness in de breedste zin van het woord verkent. We bespreken hoe het queer nachtleven zich ontwikkelt.

Luister aflevering 2

#1: Sliden in de DM’s van Arabische muzieksterren

Over sliden in de DM’s van Arabische muzieksterren, een bruidsfeest zonder bruidspaar en de kracht van de dabke: luister de eerste aflevering van de 10 Jaar TivoliVredenburg podcast over Arabische muziek en het gloednieuwe festival Nawafiz!

Luister aflevering 1

Op het programma

uitgelicht

Nawafiz نوافذ

ARAB MUSIC FESTIVAL – Dompel jezelf onder in muziek, eten en optredens uit de SWANA-regio (South West Asia North Africa). Een onvergetelijke reis door het hart en de ziel van Arabische muziek.

VR 24 MEI

Wild 'n Sweet

AFTERPARTY UTRECHT CANAL PRIDE – Van de boot direct het feestgedruis in: op 1 juni vier je Utrecht Pride bij ons. De eerste editie van Wild ’n Sweet Festival slingert heel ons pand door. Dwaal met ons mee door queerness in de breedste zin van het woord.

ZA 1 JUN

Proost met ons!

Een heel speciaal speciaalbiertje om ons jubileum te vieren. De TivoliVredenburger, gemaakt met de Utrechtse Maximus Brouwerij, is een frisse session IPA (4,2%) met vleugjes citrus en passiefruit. Tijdens het jubileum (24 mei – 2 juni) is dit biertje exclusief te verkrijgen aan onze barren, en bij het Gegeven Paard en Danel (zolang de voorraad strekt). En wat helemaal speciaal is? Van elk verkocht biertje doneren we €1,- aan het TivoliVredenburg Fonds dat bijzondere projecten mogelijk maakt.

KennisKnetters (8+)

Ga mee op ontdekking tijdens dit wetenschapsfestival voor kinderen! Kun je voetballen met robots? Waarom leven er geen dino's meer? En hoe weet je of iets waar of niet waar is?

ZO 26 MEI

OPIA

IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds brengt zijn rondreizende festival OPIA naar Utrecht! Een uniek festival waar alle aspecten van elektronisch, ambient, jazz, elektronica en minimal worden ontdekt.

ZO 2 JUN

Janine Jansen & Denis Kozhukhin

Nederlands vermaardste violist en haar vaste pianist zetten onze Grote Zaal in vuur en vlam met een intiem recital, vol hoogtepunten uit de romantiek.

DO 30 MEI

Lankum

De Ierse band speelt hun album 'False Lankum' dat alle jaarlijstjes domineerde. Lankum koppelt moderne geluiden aan Keltische traditie met instrumenten als uilleann pipes en hurdy-gurdy.

ZA 25 MEI

Arabisch meezingconcert

Een avond vol muziek waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen en te genieten van bekende nummers uit de Arabische muziekgeschiedenis, uitgevoerd door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

VR 24 MEI

CHO & The Chosens

Twee gratis schoolconcerten, speciaal voor middelbare scholieren. Met zijn ongeëvenaarde flows van nonchalante precisie hoort de Amsterdamse rapper bij de top van de Nederlandse hiphop.

MA 27 MEI

Utrechtsch Studenten Concert

Een speciaal jubileumconcert op uitnodiging van Ólafur Arnalds. Zijn werken ‘Spiral’ en ‘Undone’ zijn nog nooit eerder live uitgevoerd door een orkest.

ZO 2 JUN

10 Jaar Rabo Open Stage

Speciaal voor het jubileum keren een aantal artiesten die ooit op de Rabo Open Stage speelden en zijn doorgegroeid naar grotere zalen terug. Waaronder een heel speciale special guest…

VR 31 MEI

Pieces of Tomorrow Festival

EPIC CLASSICAL PIECES & GOOD VIBES – In TivoliVredenburg komen werelden bij elkaar. We presenteren de succesformule van Pieces of Tomorrow op festivalschaal: grootse én intieme klassieke meesterwerken, in popsferen, met een biertje, zonder dresscode, en natuurlijk host St. Paul.

WO 29 MEI