Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Utrechtsch Studenten Concert speelt modern klassiek - gecureerd door Ólafur Arnalds

Met stukken speciaal geselecteerd door Ólafur Arnalds

incl. servicekosten

Op uitnodiging van TivoliVredenburg en Ólafur Arnalds geeft het Utrechts Studentenconcert (USConcert) een jubileumconcert op zondagmiddag 2 juni. Tijdens dit concert speelt het orkest werken van moderne componisten als Johann Johannson, Ólafur Arnalds, Joby Talbot, Luke Howard, Hildur Guðnadóttir en Jungyoon Wie. De stukken zijn speciaal geselecteerd door Ólafur Arnalds. Werken ‘Spiral’ en ‘Undone’, van Ólafur Arnalds, zullen deze dag hun preview performance beleven: de werken zijn nog niet eerder live uitgevoerd door een orkest. Laat je meevoeren in de wereld van de moderne componisten door dit lokale orkest, dat al meer dan 200 jaar bestaat!

Het Utrechtsch Studenten Concert is met haar 200-jarige bestaan het oudste symfonieorkest van Nederland. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest onder leiding van dirigent Bas Pollard. In het USConcert staat muziek maken en gezelligheid voorop. Er worden jaarlijks uiteenlopende projecten georganiseerd en die ook vaak in TivoliVredenburg plaats vinden.

De IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds combineert klassiek en elektronica tot unieke neoklassieke muziek met een sterk melancholieke ondertoon. Al vanaf de eerste noten neemt zijn dromerige muziek je mee naar andere werelden – niet voor niets is hij een veelgevraagd componist voor films en series (o.a. Broadchurch, The Hunger Games). Arnalds werkt geregeld samen met vakbroeder Nils Frahm, een overzicht van hun werk verscheen bijvoorbeeld in 2015 op de dubbel-cd Collaborative Works, maar hij ging bijvoorbeeld ook al op wereldtour met het elektronische Kiasmos.

Koop een kaartje voor een ander:
Bij de aanschaf van een ticket van dit concert, zit een tweede kaart inbegrepen die TivoliVredenburg aanbiedt aan bezoekers met een U-pas. Op deze manier blijft het concert toegankelijk voor alle belangstellenden, ook die met een lager inkomen.

 


 

10 jaar TivoliVredenburg
Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Unravel | Rangel Silaev

Voor liefhebbers van o.a. Nils Frahm & Philip Glass

Hauschka

Pianomuziek met beats en synthesizers