Grote Zaal

De wereldberoemde Grote Zaal is oorspronkelijk in de jaren '70 ontworpen door architect Herman Hertzberger, en was sinds 1979 de vertrouwde symfoniezaal van het voormalige Muziekcentrum Vredenburg. Voor de opening van TivoliVredenburg in 2014 is de zaal in oude glorie hersteld, waarbij het kenmerkende karakter en de uitmuntende akoestiek behouden zijn gebleven.

De Grote Zaal bevindt zich op de begane grond en heeft een eigen foyer. De zaal zelf heeft verschillende niveaus. Op de begane grond vind je de garderobe, meerdere barren en toiletten. Je bereikt de zaal via de centrale hal. Binnenkort heeft de Grote Zaal ook een eigen ingang aan het Vredenburgplein.

De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een uitgebreidere beschrijving van de toegankelijkheid van de zaal vind je verderop op deze pagina.

Details

Architect: Herman Hertzberger
Capaciteit: van 1717 (alleen zitplaatsen) tot 2000 (met staanplaatsen bij het podium)
Locatie: begane grond
Zaalplattegrond: bekijk hier (in pdf)

Toegankelijkheid

De Grote Zaal bevindt zich op de begane grond en is dus gemakkelijk te bereiken. De zaal zelf heeft verschillende niveaus. Ben je slecht ter been, en zoek je een makkelijk bereikbare stoel? Onze kassa adviseert je graag bij de aankoop van je ticket. Onze collega’s kunnen je ter plekke begeleiden.

De Grote Zaal heeft acht rolstoelplaatsen. Die bevinden zich op de begane grond, links en rechts van het podium. Omdat het podium lager gelegen is, is er vrij uitzicht op het podium. Per rolstoel is er één plek voor een medebezoeker. Met meer mensen komen kan natuurlijk, maar als alle rolstoelplekken verkocht zijn, kunnen we niet garanderen dat je bij elkaar kunt zitten. Tijdens concerten met vaste plaatskeuze (je kiest een stoel bij de aanschaf van je ticket) zijn er vrijwilligers aanwezig die je naar je plek in de zaal brengen.

Er zijn twee aangepaste toiletten: in de foyer op de begane grond, en in de centrale hal tegenover Het Gegeven Paard. De garderobe is ook op de begane grond.

De zaal kan op verschillende manieren worden gebruikt. Met versterkte en onversterkte muziek, of met vaste plaatskeuze (je kiest een stoel bij de aanschaf van je ticket) of vrije plaatskeuze. Op de vloer bij het podium kunnen stoelen zijn geplaatst, maar het komt ook voor dat deze ruimte gebruikt wordt voor staanplaatsen. Deze informatie vind je op de concertpagina in de agenda.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.