Artists In Residence

We nodigen regelmatig talentvole artiesten en makers uit voor een 'residency' in TivoliVredenburg, die ze op verschillende manieren vormgeven. De artists in residence repeteren bij ons, maken nieuw werk, of gaan bijzondere experimenten of samenwerkingen aan.

Alice Sara Ott (2024-2025)

Pianist Alice Sara Ott is een wereldster. Ze speelt briljant, met een verbluffende lichtheid gecombineerd met bravoure en stoer klaviergeweld. En los daarvan: haar bevlogenheid!

Bekijk

Lucie Horsch (2023-2024)

De internationaal bejubelde blokfluitist valt herhaaldelijk in de prijzen. Ze trad sinds de opening in 2014 ieder jaar op in TivoliVredenburg. Reden genoeg dus om haar te vragen als artist in residence.

Bekijk

Pynarello (2022-2023)

Podiumbeesten die dol zijn op klassieke muziek, maar niet op de conventies die met het genre gepaard gaan. Het ensemble heeft niets van zijn onbevangenheid, energie en zin in avontuur verloren.

Bekijk

De Nationale Koren (2021-2022)

Deze vier fantastische koren, die barsten van jong talent, zijn ons Ensemble in Residence klassieke muziek en laten zich de komende tijd van alle kanten zien en horen in onze zalen.

Bekijk

Kika Sprangers (2021-2022)

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort deze Nederlandse saxofonist tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is.

Bekijk

Thomas Azier (2021)

Deze Nederlandse componist, producer, zanger en performer was in augustus 2021 artist in residence. In vier dagen tijd speelde hij vier verschillende concerten in vier verschillende zalen.

Bekijk

Maya Fridman (2020-2021)

Onze Artist in Residence klassieke muziek tijdens seizoen 2020-2021. Een jaar dat we ons natuurlijk heel anders hadden voorgesteld, maar Maya liet zich niet uit het veld slaan.

Bekijk

Matteo Myderwyk (2021)

Deze Nederlandse pianist/componist was in juni en juli 2021 artist in residence. In drie weken tijd speelt hij vier verschillende concerten in vier verschillende zalen.

Bekijk

DeWolff (2021)

In maart 2021 speelde dit driekoppige rock-’n-roll monster in tien dagen hun negen albums integraal live vanuit onze Pandora tijdens de Nonagon Marathon.

Bekijk

Colin Benders & Boris Acket (2020)

Tijdens deze residency in november 2020 creëerden we voor Colin Benders en Boris Acket een pop-up vrijplaats waarmee ze onze Ronda een week lang naar hun hand konden zetten.

Bekijk