Artist in Residence: Maya Fridman

Tijdens seizoen 2020-2021 was Maya Fridman onze Artist in Residence klassieke muziek. Een seizoen dat we ons natuurlijk heel anders hadden voorgesteld, maar Maya liet zich niet uit het veld slaan. Alle geplande concerten gingen - online of live - door en waren stuk voor stuk uniek. We danken Maya voor een fantastisch seizoen! Bekijk het hieronder in vogelvlucht.

Foto's Cello House 20 - 22 november

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 november opende Maya Fridman haar eigen ‘Cello House’ in TivoliVredenburg.

Fotograaf: Anna van Kooij

Het publiek koos ter plekke uit een van de drie keuzeprogramma’s. Bekijk alle foto’s hier.

Foto's Maya Fridman & Merel Vercammen

Op donderdag 10 juni kon het concert Silent City, na vele verplaatsingen in verband met corona, eindelijk doorgaan. Twee keer op een avond voor een ‘coronavolle’ Hertz.

Bekijk alle foto’s van fotograaf Jelmer de Haas.

Foto's Celloconcert Jan-Peter de Graaff

Tijdens een online editie van Pieces of Tomorrow ging het celloconcert The Forest in April in wereldpremière, uitgevoerd door Maya Fridman en het Noord Nederlands Orkest.

Bekijk alle foto’s van fotograaf Anna van Kooij.

Interviews

Seizoensbrochure TivoliVredenburg, maart 2020
Maya Fridman won in 2019 de Dutch Classical Talent Award. Daarna volgde een druk en succesvol jaar. We spraken Maya Fridman vlak na haar benoeming als artist in residence. ”Ik hou ervan te worden uitgedaagd.”

Lees het hele interview 

De Volkskrant, 19 november 2020
Aan de vooravond van de opening van haar ‘Cello House’ vertelde Maya Fridman over deze aftrap van haar residency. ‘Ik zie mezelf als een bemiddelaar tussen het publiek en een andere wereld.’

Lees het hele interview.