ma 7 mei 2018

TivoliVredenburg opent Park 6 op binnenpleinen vanaf 1 juni

Indoor Stadspark bomvol cultuur op 30 meter hoogte

Vanaf 1 juni heropent TivoliVredenburg iedere vrijdag- en zaterdagavond haar binnenpleinen op de vijfde en zesde verdieping. Park 6 is een kruising tussen indoorpark, cultureel centrum en podium.

Park 6 fungeert, net als de Biergarten vorig jaar, als dé zomerse ontmoetingsplek van de stad. Iedere vrijdag en zaterdagavond is het park geopend en gratis toegankelijk. De kenmerkende lichtgevende dansvloer wordt vergroot, het brede gevarieerde programma wordt uitgebreid met kennis & debat, midnight-comedy avonden, rond-de-tafel-toernooien, verschillende soorten danslessen, live muziek en nog veel meer. De aankomende weken wordt ook de inrichting aangepakt waarbij onder andere meer groen, nieuw meubilair, en meer arcade-games worden gerealiseerd.

Het brede concert- en nachtprogramma trekt intussen talloze soorten publiek naar alle zalen. Naast deze successen ziet TivoliVredenburg ruimte voor een uitbreiding van het gebruik van het pand. In de ruimtes tussen de vijf zalen is plaats voor meer ontmoeting en levendigheid, Plein 6 en de K.F. Hein Foyer in het bijzonder. Park 6 is één van de manieren waarop TivoliVredenburg invulling wil geven aan die belofte van openheid, passend bij de zomermaanden.

Programmeur Michiel Peeters: “Met Park 6 willen we op een laagdrempelige manier bezoekers in contact brengen met een breed scala aan de verschillende genres van muziek en cultuur. Zo stond afgelopen jaar het Amstel Quartet, een Nederlands saxofoonkwartet, geprogrammeerd op het binnenplein en stond pianist Matteo Zuiderwijk middenin onze Pandora Foyer. Het park daagt ons uit om op een nieuwe en andere manier gebruik te maken van de ruimte van deze pleinen.“

De ontwikkeling van Park 6 past bij de ambities en plannen van het culturele centrum om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met muziek en cultuur. Al sinds de opening streeft TivoliVredenburg ernaar zo open mogelijk te zijn om zo een laagdrempelige en toegankelijke plek zijn van en voor de stad, voor jong en oud.

Via het Facebook-event en onze website wordt de komende weken meer bekendgemaakt over het programma in- en rondom Park 6 en vind je de actuele openingstijden.