Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Blazers Ensemble

De Duivelskunstenaar

Geweest

Wie wil er niet schathemelrijk of supermachtig zijn? Maar om nou meteen je ziel te verpatsen aan de duivel, dat voert dan weer te ver. De legendarische magiër Faust durfde het aan. In 1926 verscheen de iconische film Faust in de bioscopen. Het Nederlands Blazers Ensemble laat deze cinemaclassic herleven met een gloednieuwe, eigentijdse soundtrack.

Duivelspact
De stille film heeft een streepje voor bij het Nederlands Blazers Ensemble. Na hun voorstellingen Romeo en Julia en Charlie Chaplin tilt het ensemble de bloedstollende zwart-witfilm Faust naar deze tijd. Het verhaal grijpt nog altijd naar de keel. De zestiende-eeuwse legende handelt over de lichtzinnige geleerde Faust die op de kruiswegen een duivelspact sluit. In ruil voor zijn ziel krijgt Faust de beschikking over goddelijke macht en kennis.

Spiksplinternieuwe soundtrack
Een gevecht tussen goed en kwaad volgt. Regisseur F. W. Murnau verfilmde deze mythische strijd met veel stijl en schwung. Zijn Faust geldt nu als expressionistische klassieker. Het Nederlands Blazers Ensemble heeft twee jonge Nederlandse componisten gevraagd om deze onheilspellend mooie film van een spiksplinternieuwe soundtrack te voorzien.

Er is een inleiding in de Fentener van Vlissingen Foyer, deze begint om 14:00 en wordt gegeven door Daan van den Hurk.