Gehoorbescherming

Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten, maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed!

Wees zuinig op je oren en voorkom gehoorschade 
Bij hoge geluidsdrukken is het slim om oordoppen te gebruiken. Zo hoor je goed de muziek, kun je nog steeds communiceren met je medebezoekers én bescherm je ook nog je gehoor.

(Gratis) oordoppen in TivoliVredenburg
Kom je voor een concertbezoek of clubnacht naar TivoliVredenburg, maar heb je nog geen gehoorbescherming? Geen probleem, want oordoppen zijn ook bij ons verkrijgbaar. We hebben twee soorten:

- Herbruikbare siliconen oordoppen (van het merk Alpine), verkrijgbaar bij de kassa en servicebalie voor €4.
- Oordoppen voor eenmalig gebruik, gratis verkrijgbaar bij alle garderobes en bij de bar.

Hoe ontstaat gehoorschade?
Gehoorschade ontstaat doordat de trilharen in het binnenoor beschadigd raken. Naast natuurlijke slijtage door het ouder worden, beschadigen trilharen ook door te veel blootstelling aan harde geluiden. Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. De trilharen raken overbelast door de geluidsdruk en gaan kapot. Dat kan in een keer gebeuren als het geluid erg hard is, maar gebeurt ook als je te vaak of langdurig aan hard geluid wordt blootgesteld. Als de trilharen beschadigd zijn geven ze geen informatie meer door, waardoor je slechter hoort, of ze geven de verkeerde informatie door, zoals een piep of ruis. Een piep in je oren na een avondje uit is een eerste teken van gehoorschade en kan overgaan in een blijvende piep of ruis, dat heet tinnitus.

TivoliVredenburg steunt de I Love My Ears-campagne. Op de website van I Love My Ears vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Nog meer weten over dit geluid en gehoorbescherming? Bezoek de website van de Nationale Hoorstichting.