di 5 mrt 2019

TivoliVredenburg neemt deel aan landelijke Kindermuziekweek

Eerste landelijke Kindermuziekweek van 5-14 april
Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek. Het programma is vanaf deze week helemaal rond. Muziek zelf maken of liever alleen luisteren? Je mag zelf kiezen! In de Kindermuziekweek zijn op meer dan 25 plaatsen meer dan 75 concerten, workshops, zanglessen en andere activiteiten te bezoeken. De opening zal plaatsvinden op 5 april in Rotterdam én Amsterdam.

Na de tiende editie in 2018, besloten De Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest de handen ineen te slaan met tien andere landelijke organisaties. Het doel: Alle kinderen uit Nederland laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek. Partners uit heel Nederland sloten zich aan en vanaf 5 april 2019 is het zover. Verspreid door heel het land kunnen kinderen en hun (groot)ouders meedoen aan meer dan 75 concerten, workshops, lessen en heel veel andere activiteiten. Het hele programma staat deze week online www.kindermuziekweek.nl.

Dubbele opening
Om de landelijke editie te benadrukken vindt er een dubbele opening plaats. De Doelen trapt op 5 april om 11 uur af met een optreden van een ensemble van musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en 100 basisschoolkinderen. Samen zullen zij een speciaal geschreven compositie van Bastiaan Woltjer ten gehore brengen. Het Concertgebouw volgt om 16.00 uur met een kinderorkest. Onder leiding van Remy van Kesteren geven 65 kinderen van 8 tot 18 jaar een concert in de Grote Zaal. In het bijzonder begeleidt de sterharpist de 13-jarige harpleerling Diyae bij zijn eerste solo.

Ook TivoliVredenburg neemt deel aan de Kindermuziekweek. Op 7 april kunnen om 16.00 uur de voeten van de vloer bij Dr. Pepper & the Crazy Groove Express, speciaal voor de wat oudere kinderen (9+) die dol zijn op popmuziek. Die dag staat ook de feestelijke afsluiting van de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours op het programma. Als afsluiter van de wedstrijd, waar meer dan 400 (!) jonge musici aan participeerden, laten de prijswinnaars zich nog allemaal een keer horen op het Utrechtse podium.
Op 14 april kun je in TivoliVredenburg naar de voorstelling Blauw Gras, door theatergroep Wie Walvis (5+). Een vrolijke voorstelling vol bluegrassmuziek, over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Orkest van het Oosten, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet.

Save the date
De Kindermuziekweek is een jaarlijks terugkerend evenement met de ambitie om over vijf jaar net zo’n begrip te zijn als de kinderboekenweek. De data voor de komende jaren zijn al bekend:
2020 – 27 maart t/m 5 april 2020
2021 – 9 t/m 18 april 2021
2022 – 1 t/m 10 april 2022
2023 – 24 maart t/m 2 april 2023
2024 – 5 t/m 14 april 2024
2025 – 4 t/m 13 april 2025