Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vr 6 apr 2018

TivoliVredenburg en ROC Midden Nederland slaan de handen ineen

Op 5 april zetten Frans Vreeke, directeur/bestuurder van TivoliVredenburg en Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland hun handtekening onder een tweejarige partnerovereenkomst. Met dit partnerschap verklaren beide partijen gezamenlijk het belang van mbo voor onze samenleving uit te dragen en op een aantal vlakken nog intensiever te gaan samenwerken. TivoliVredenburg biedt al geruime tijd stageplaatsen aan studenten van de 13 mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Beide partijen hopen met dit partnerschap ook PACT, de netwerkorganisatie waar alle cultuurinstellingen uit de stad aan elkaar verbonden zijn, te versterken.

Frans Vreeke: “We werkten al samen met ROC Midden Nederland. We zijn verheugd, dat met deze ondertekening twee belangrijke partijen in de stad nu officieel aan elkaar verbonden zijn. We kunnen nu echt gas geven.” Paul van Maanen: “TivoliVredenburg is een icoon in de stad en zelfs het hele land. Deze samenwerking is erg belangrijk voor onze mbo-studenten.”

Talenten van de toekomst
Tijdens de feestelijke ondertekening verzorgden eerstejaars studenten Lize de Groot (zang, Jip Hoetmer (gitaar), Toby Weidmann (Drums) en Kevin van den Burg (Bas), een optreden met hun band Lizzy. Tijdens de RABO Open Stage/Future Sounds krijgen studenten van NPAC, de popopleiding van ROC Midden Nederland, de gelegenheid om te laten zien waarom zij de talenten van de toekomst zijn. Jip Hoetmer: “Optreden in deze fantastische locatie is voor ons een droom. Daar leren we enorm veel van. We hopen ooit te eindigen in de Grote Zaal.” Naast het optreden van de band Lizzy vertelde Raymond Ramdihal kort over zijn internationale Urban Dance-event, dat in juni 2018 gaat plaatsvinden in TivoliVredenburg. Raymond is een derdejaars student van De Dansopleiding en een toekomstig ondernemer in de dans. Samen met een aantal externe partners organiseert hij dit Dance-event. Raymond heeft zelf subsidieaanvragen geschreven en ingediend bij een aantal fondsen, de gemeente en ROC Midden Nederland. Dat werd gehonoreerd met een bescheiden startkapitaal. “We hebben ambitieuze plannen. In 2019 hopen we dit evenement op te schalen naar een groot meerdaags Urban DanceCamp”: aldus Raymond.

Club van Ambassadeurs ROC Midden Nederland
In de regio Utrecht werken kennisinstellingen, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen aan een gezonde en duurzame samenleving met kansen voor iedereen.

Samen met de onderwijsinstellingen voor hbo en wo en de praktijkgerichte vakmensen van het mbo wordt zo een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Margriet van Kraats, directeur Programma TivoliVredenburg: “Utrecht is een inclusieve stad. Een stad voor iedereen, met werk voor iedereen. We zijn blij, dat we ook met een onderwijsinstelling voor mbo mogen samenwerken. Nu kunnen we grote stappen gaan zetten en het aantal stageplaatsen snel uitbreiden.”

Naast TivoliVredenburg zijn FC Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht en Rabobank Utrecht partijen waar al partner- en samenwerkingsovereenkomsten mee zijn afgesloten. De intentie is om de samenwerkingsovereenkomst met Rabobank Utrecht binnenkort te gaan verlengen. ROC Midden Nederland nodigt deze en andere toonaangevende organisaties uit om het belang van het mbo voor onze regio te onderschrijven en toe te treden tot de Club van Ambassadeurs.

ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo), en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. De 22.000 studenten volgen modern onderwijs volgens de laatste inzichten in dertien kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. Ze worden zo optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. De studenten krijgen alle kansen om hun talenten en burgerschap te ontwikkelen. Het onderwijs wordt in co-creatie vormgegeven samen met werkgevers, onderwijspartners, maatschappelijke instanties, gemeenten en (koepel)organisaties.