vr 7 apr 2017

Suzanne van Dommelen zakelijke directeur van TivoliVredenburg

De Raad van Toezicht van TivoliVredenburg heeft Suzanne van Dommelen (1973), nu nog algemeen directeur van vrije theaterproducent DommelGraaf, met ingang van 1 juni 2017 benoemd als zakelijk directeur van TivoliVredenburg. Met deze benoeming volgt de Raad van Toezicht het advies op van de commissie Gehrels om de zakelijke aansturing van TivoliVredenburg te versterken en een impuls te geven aan het cultureel ondernemerschap van het Utrechtse muziekcentrum.

Suzanne van Dommelen vormt samen met directeur-bestuurder Frans Vreeke het directieteam. Als zakelijk directeur is zij eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en gaat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van het financiële resultaat. Vreeke: “TivoliVredenburg is inmiddels een groot bedrijf met meer dan 600 medewerkers, 1500 activiteiten en bijna één miljoen bezoekers per jaar. Ik ben erg blij dat we met de komst van Suzanne ons management kunnen versterken en ik een deel van mijn verantwoordelijkheden aan haar kan overdragen. Daarmee kunnen we onze toppositie, als beste podium van het jaar, verder uitbouwen.”

Als algemeen directeur van DommelGraaf was Suzanne van Dommelen verantwoordelijk voor het succesvol produceren en in de markt zetten van grote en kleinere theaterproducties die jaarlijks 1200 voorstellingen op verschillende podia speelden en circa 400.000 bezoekers per seizoen trokken. Zij is bedrijfskundige en registercontroller en werkte na haar studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen bij KPN en Endemol in financiële- en zakelijke functies. Daarnaast was Van Dommelen voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VTTP).

Suzanne van Dommelen: “TivoliVredenburg is een belangrijke plek waar het bruist van de muzikale energie en ambities. Nu de pioniersfase voorbij is, moeten we gaan zorgen dat de organisatie en het gebouw optimaal kunnen gaan renderen in zowel culturele als economische zin. TivoliVredenburg heeft alles in huis om zich verder te blijven ontwikkelen tot een levendig, klantgericht en ondernemend muziekgebouw. Daar bouw ik heel graag aan mee”