di 27 mrt 2018

Jeroen Bartelse nieuwe algemeen directeur TivoliVredenburg

v.l.n.r. Margriet van Kraats (directeur programma), Jeroen Bartelse,
Suzanne van Dommelen (zakelijk directeur) - foto: Han Ernest

 

Met ingang van half augustus is Jeroen Bartelse (1968) de nieuwe algemeen directeur van TivoliVredenburg. Hij volgt Frans Vreeke op die sinds de oprichting aan het roer stond. Samen met directeur programma Margriet van Kraats en zakelijk directeur Suzanne van Dommelen vormt Bartelse het nieuwe directieteam van de Utrechtse concertzaal. TivoliVredenburg wil onder leiding van Bartelse zijn positie als toonaangevend muziekpaleis en podium in de stad versterken en uitbouwen. Open voor iedereen en alle geluiden, met muziek die verbindt en verrast.

Jeroen Bartelse (1968) is sinds 2011 directeur van de Raad voor Cultuur. Hiervoor werkte hij onder meer als directeur Kennis en Innovatie bij de ministeries van OCW en Economische Zaken en bij de Vereniging van Universiteiten. Bartelse is van huis uit bestuurskundige.

Lennart van der Meulen, voorzitter dan de Raad van Toezicht: “Jeroen Bartelse gelooft heilig in het belang van kunst en cultuur voor een sterke en levendige stad en muziek als verbindende kracht. Hij heeft veel kennis van de cultuursector, een groot netwerk en jarenlang ervaring in leidinggeven. Maar bovenal is hij een muziekliefhebber, hij woont om de hoek van TivoliVredenburg, hij barst van de energie en is een verbinder met humor en verstand. TivoliVredenburg kan op volle toeren vooruit met het nieuwe directieteam.

Jeroen Bartelse over zijn benoeming : “Wat een opwindend vooruitzicht om aan de slag te gaan bij TivoliVredenburg. Als Utrechter kom ik er vaak om te genieten van concerten en festivals, om vrienden en stadgenoten te ontmoeten, om geïnspireerd te worden door programma’s. Als directeur van de Raad voor Cultuur volg ik met bewondering de ontwikkeling die TivoliVredenburg doormaakt. Met nieuwe concertformules en avontuurlijke programmering in alle genres. Met cultureel ondernemerschap en flair. Ook de verbreding naar andere culturele en maatschappelijke functies spreekt mij aan. Ik zie er enorm naar uit om met het team van TivoliVredenburg een volgende fase in te gaan.”

Wethouder van cultuur Kees Diepeveen: “Jeroen Bartelse brengt een brede blik op cultuur mee en draagt vernieuwing en inclusiviteit uit. Ik verwacht dat hij de samenwerking binnen de culturele sector in Utrecht een extra impuls zal geven.”