Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vr 9 mrt 2018

TivoliVredenburg decor van verkiezingen met lijsttrekkersdebatten, stemlokaal en uitzendingen NOS

Op 19, 20 en 21 maart vormt TivoliVredenburg het decor voor de gemeenteraadsverkiezingen. Drie dagen lang staat ons gebouw in het teken van de gemeentepolitiek. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? Bekijk dan het programma hieronder.

19 maart: Lijsttrekkersdebat Utrecht 2030

Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen komen de Utrechtse lijsttrekkers samen op de Rabo Open Stage (in de centrale hal) om te praten over de toekomst van de stad. Tijdens dit debat reageren de politieke partijen op de scenario’s die zijn geschetst tijdens een programmareeks van ‘Debat in de Stad Utrecht’.

Meer weten over het programma en welke lijsttrekkers aanwezig zullen zijn? Bekijk dan de agenda van TivoliVredenburg en de Facebookpagina van Utrecht2030.

20 maart: NOS lijsttrekkersdebat (besloten)

Op 20 maart komen de kopstukken van de Nederlandse politiek samen op Plein 6 voor het lijsttrekkersdebat. De NOS is aanwezig om dit debat live te verslaan. Benieuwd welke partijen er met elkaar in debat zullen gaan? Bekijk dan het schema op de website van de NOS.

Let op: het lijsttrekkersdebat is een besloten evenement. Het is dus niet mogelijk om dit debat bij te wonen. 

21 maart: Stemmen in TivoliVredenburg, Utrechtse Election Night en live uitslagenavond NOS

Op 21 maart dient TivoliVredenburg als één van de stemlocaties in de gemeente Utrecht. In de centrale hal zullen stemhokjes staan. Ben je op weg van of naar het station of gewoon in de buurt? Kom dan stemmen in TivoliVredenburg! Nog geen idee op wie je wilt stemmen? Bekijk dan de kandidatenlijst.

We sluiten de gemeenteraadsverkiezingen af met de Utrechtse Election Night en de live uitslagenavond van de NOS! Op deze avond, vrij toegankelijk voor publiek, kun je in de Pandora terecht voor vers-van-de-pers uitslagen, een pubquiz om je politieke kennis te testen, muziek, cabaret en de live uitslagenavond van de NOS. Meer weten over het programma en wie er zullen optreden op deze avond? Bekijk dan het evenement op onze website.

Wil je je nog beter voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen?

Luister dan ook de podcasts van #UtrechtKiest op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad, waarin presentator Yelle Tieleman de politieke actualiteiten in Utrecht bespreekt met politiek verslaggever Diane Hoekstra en politiek columnist Wouter de Heus. Dit drietal zal ook op 21 maart aanwezig zijn in de Pandora voor een politieke analyse.