Programma

13:05 uur
13.45 uur
15:05 uur
15:45 uur
16:25 uur
18:35 uur
19:15 uur
19:55 uur
20:35 uur

Uitvoerenden

Ronda:
Sanne Rambags & Rogier Telderman

Hertz:
Joost Lijbaart & Kika Sprangers

Pandora:
Reinier Baas & Ben van Gelder

Grote Zaal:
Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann

Locatie
Grote Zaal, Ronda, Pandora, Hertz
Attend
Facebook-event
Line-up
Sanne Rambags & Rogier Telderman

Pianist en componist Rogier  Telderman geldt als één van de belangrijkste gezichten van de nieuwe generatie Europese artiesten. Hij weet publiek vanaf zijn eerste noten te grijpen door het intrigerend vertellen van muzikale verhalen. Wie daar ook om bekend staat? Stemkunstenaar Sanne Rambags! De twee kennen elkaar al langer maar werkten – verbazingwekkend genoeg – nog nooit eerder als duo samen. Op ons verzoek staan ze vandaag voor het eerst samen op het podium.

Joost Lijbaart & Kika Sprangers

Drummer Joost Lijbaart – bekend van o.a. zijn werk met Yuri Honing – bracht onlangs zijn eerste soloplaat genaamd ‘Free’ uit. De titel Free doet denken aan lange, vrije improvisaties, maar niets is minder waar. Op de cd staan dertien korte stukken met elk een eigen geluid. “Free is een bijzonder mooie cd vol stukken die bovenal een uniek talent verraden voor ‘precies genoeg doen’, voor ruimtelijkheid en voor sfeer, en met een voortdurende melancholieke ondertoon, aldus Het Parool. Vandaag presenteert hij het album met special guest Kika Sprangers op saxofoon.

Reinier Baas & Ben van Gelder

Je komt zelden twee musici tegen die zo goed op elkaar zijn ingespeeld: gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben Van Gelder speelden op elkaars albums, in elkaars bands, maakten met het Metropole Orkest de knallende cd Smash Hits en brachten uiteindelijk een duoplaat uit: Mokum in Hi-Fi. Stuk voor stuk verhalende composities, met onvoorspelbare wendingen en de nodige muzikale plaagstootjes.   

Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann

Om de kleurrijke carrière van trompettist Eric Vloeimans kun je niet heen. Vloeimans beweegt zich moeiteloos door allerlei muziekstijlen dankzij zijn grote gevoel voor klank en razendsnelle nootjes. Vandaag nodigt hij -naar eigen zeggen- een van de beste cellisten ooit uit: JörgBrinkmann. Het duo speelde hiervoor al vaak samen in Vloeimans’ project Oliver’s Cinema waarin Brinkmann bewijst hoe lenig zijn spel kan zijn. Schijnbaar moeiteloos tovert hij de klanken van allerlei snaar- en ritme-instrumenten uit zijn cello.  

Walk The Line: Sunday Jazz

Ontdek vier jazzduo's in één tour door TivoliVredenburg

Geweest

Op zondag 6 december presenteren we de derde jazzeditie van Walk The Line! In Ronda, Hertz, Pandora en de Grote Zaal staan dit keer vier verschillende jazzduo’s: Sanne Rambags & Rogier Telderman, Joost Lijbaart & Kika Sprangers, Reinier Baas & Ben van Gelder en Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann. Verwacht inspirerende podiumontmoetingen en verbazingwekkend goed op elkaar ingespeelde musici.

Tijdens Walk The Line nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je tussenstops in verschillende zalen. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.