Hoewel Ronda plek voor maar liefst 2000 bezoekers heeft, voelt deze van binnen veel intiemer aan. Op elke plek in de zaal sta je dicht op het podium en de artiest, met goed zicht en geluid. De zaal is ontworpen door Jo Coenen en is bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 voor het eerst in gebruik genomen.

De naam Ronda komt van de ronde vorm van de zaal en het feit dat de zaal als een huis in het gebouw hangt; net als de huizen op de bergrand van de Spaanse stad Ronda. De bronzen wanden met hun kenmerkende geometrische patronen zijn geïnspireerd op Jali's uit de Indiase architectuur.

Ronda bevindt zich op de tweede verdieping en heeft een eigen foyer, verspreid over de eerste, tweede en derde verdieping, met verschillende barren en toiletten. Ronda wordt bereikt door twee trappen vanuit de centrale hal. De garderobe bevindt zich op de eerste verdieping.

De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een uitgebreidere beschrijving van de toegankelijkheid van de zaal vind je verderop op deze pagina.

Details

Architect: Jo Coenen
Capaciteit: 2000 (staand, geen zitplaatsen)
Locatie: 2e verdieping

Toegankelijkheid

Ronda wordt bereikt door twee trappen en heeft in de zaal ook hoogteverschillen. Als traplopen lastig voor je is raden we je aan dit aan te geven bij ons personeel in de centrale hal. Er kan dan een liftpas of begeleiding worden geregeld.

Ronda heeft zes rolstoelplaatsen op het balkon. Omdat de zaal breed is, is er goed zicht op het podium. Er is plek voor één medebezoeker die erbij kan staan. Je kunt natuurlijk met meer mensen komen, maar als alle rolstoelplekken verkocht zijn, kunnen we niet garanderen dat je bij elkaar kunt staan. Op het balkon is ook een bar aanwezig. Het balkon met de rolstoelplaatsen bereik je met de lift naar de vierde verdieping.

Reguliere toiletten bevinden zich een trap omhoog of omlaag vanuit de zaal. Het aangepaste toilet bevindt zich op de eerste verdieping, naast de garderobe van Ronda. Je kunt ook gebruik maken van het aangepaste toilet in de centrale hal op de begane grond. Om zelfstandig gebruik te maken van de liften, kun je een liftpas lenen bij de kassa.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.