Pandora is een veelzijdige zaal, zonder vast podium. De naam is ontleend aan deze flexibele eigenschappen: de zaal is als een Pandora's box die zich openvouwt en waar heel veel verschillende dingen uitkomen en gebeuren. Ook verwijst de naam naar de eigenwijze architectuur met de vele uitstulpingen. De zaal is ontworpen door NL Architects en is bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 voor het eerst in gebruik genomen.

Pandora bevindt zich op de zevende verdieping, met een prachtig uitzicht over Utrecht. Een verdieping lager, op zes hoog, ligt een ruime foyer met eigen bar, toiletten en uitzicht over de stad. Ook bevindt zich hier een muziekstudio in de oude rookruimte (Studio Pandora). Je bereikt de foyer op de zesde verdieping via roltrappen vanuit de centrale hal. Vanuit de foyer bereik je de zaal en balkons met reguliere trappen.

De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een uitgebreidere beschrijving van de toegankelijkheid van de zaal vind je verderop op deze pagina.

Details

Architect: NL Architects
Capaciteit: 650 (staand, geen zitplaatsen)
Locatie: 7e verdieping

Toegankelijkheid

Pandora bevindt zich op de zevende verdieping. Tot en met de zesde verdieping kun je gebruik maken van roltrappen, maar hierna volgen vanuit de foyer twee trappen. Omdat er in de foyer misschien geen personeel aanwezig zal zijn, vragen we je om bij een bezoek aan Pandora al op de begane grond aan te geven dat je een liftpas of begeleiding op de trap nodig hebt.

In Pandora zijn geen vaste rolstoelplaatsen. Het podium is vrij laag. Je komt de zaal binnen links van het podium. Omdat de deuren tussen de lift en de zaal erg zwaar zijn, heb je daar hulp nodig van een medebezoeker. Dit is helaas een van de gevolgen van de noodzaak om in ons gebouw, met vijf concertzalen, gebruik te maken van zware, geluidwerende deuren. De foyer van Pandora is op de zesde verdieping. Hier zijn ook de toiletten en een aangepast toilet, net als in de centrale hal op de begane grond. Om zelfstandig gebruik te maken van de liften, kun je een liftpas lenen bij de kassa.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.