Hertz is een brede, halfronde zaal met uitsluitend zitplaatsen. De afstand tussen bezoekers en artiesten is op elke plek in de zaal klein. Zelfs vanaf de twee balkons biedt een zitplaats onbelemmerd zicht op het podium. Het volledige houten interieur en de comfortabele stoelen dragen verder bij aan de warme en gemoedelijke sfeer.

De zaal is ontworpen door Patrick Fransen en is bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 voor het eerst in gebruik genomen. De naam Hertz is een ode aan de ontwerper van het gebouw, Herman Hertzberger. Daarnaast verwijst de naam ook naar de eenheid van de frequentie van geluid, het aantal trillingen per seconde: de hertz.

Hertz bevindt zich op de zevende verdieping en ligt pal aan een ruim plein op de zesde verdieping, met een bar, toiletten en garderobe in de buurt. Je bereikt het plein op de zesde verdieping via roltrappen vanuit de centrale hal. Vanaf het plein bereik je de zaal en balkons met reguliere trappen.

De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een uitgebreidere beschrijving van de toegankelijkheid van de zaal vind je verderop op deze pagina.

Details

Architect: Patrick Fransen
Capaciteit: 534 (uitsluitend zitplaatsen)
Locatie: 7e verdieping
Zaalplattegrond: bekijk hier (in pdf)

Toegankelijkheid

De route richting Hertz bestaat voor het eerste deel uit roltrappen, en gaat op de zesde verdieping over in trappen met leuning. Twee trappen leiden naar de zaal. Ín de zaal zijn nog twee trappen, die leiden naar het eerste en tweede balkon. Mocht je op de zesde verdieping nog besluiten met de lift verder te willen, vraag dan personeel even om hulp.

In Hertz zijn zes rolstoelplaatsen. Er is telkens plek voor één medebezoeker die ernaast kan zitten. De rolstoelplaatsen in de zaal bevinden zich op de zevende verdieping. Tijdens klassieke concerten zijn er altijd vrijwilligers die mee naar boven gaan en je naar de foyer of naar je plek in de zaal brengen.

Het aangepaste toilet bevindt zich op de zesde verdieping. Je kunt ook gebruikmaken van het aangepaste toilet in de centrale hal op de begane grond. Om zelfstandig gebruik te maken van de liften, kun je een liftpas lenen bij de kassa.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.