Confucius
Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken.
Programma

Class door docent Lammert Kamphuis

Locatie
Club Nine

How to find a job you love

Een class van The School of Life

Geweest

Confucius had makkelijk praten; hij deed niets liever dan filosoferen. We weten heel goed wat de perfecte baan ons geeft: voldoening, veel geld, status, uitdaging, respect, persoonlijke ontwikkeling, een betere wereld en heel veel plezier. We weten nog iets: die droombaan is niet de onze. In deze class onderzoeken we je verwachtingen van werk, je ambities en dromen en leren we van oude en nieuwe denkers over inspirerende perspectieven op dit zo belangrijke vraagstuk.

We beginnen met de factoren die onze carrièrekeuzes mede bepalen (familieachtergrond, persoonlijkheidstests) en kijken of deze je helpen of juist in de weg zitten. Maar we gaan ook in op relevante en soms lastige vragen. Moeten we geld of status nastreven? Hoe belangrijk is het om een baan te hebben die jouw waarden belichaamt? Of die jouw talenten ten volle benut? Moet je goed zijn in veel zaken of excelleren in één? En natuurlijk de hamvraag: zal jouw droombaan uiteindelijk echt die voldoening schenken die je ervan verwacht?

Misschien leidt deze class tot het inzicht dat het tijd is om een move te maken. Misschien kom je tot de conclusie dat je huidige baan toch best goed bij je past. Hoe het ook zij, na afloop van de class heb je een completer en dieper beeld van je eigen verwachtingen en verlangens rondom werk. En van de stappen die jij kunt nemen om een baan te vinden waarvan je houdt.

How to Find a Job you Love is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: