Programma

Class door docent Jan-Wolter Bijleveld

Locatie
De Pit

Rust in je hoofd

Een class van The School of Life

Geweest

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden?

In deze class worden  twee cruciale relaties verkend die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte. Wat kunnen we opsteken van biologie? Van psychologie? En van filosofie? En hoe vinden we de moed om onze onrust onder ogen te zien?

Bovenal ontdek je in deze class hoe onrust kan dienen als katalysator voor het vinden van persoonlijke vrijheid en welzijn. Je krijgt ideëen aangereikt uit de filosofie en psychologie die inzicht geven in onrust en gemoedsrust. Deze class leert je inzien hoe je, door te leren leven met ongerustheid, of door die te overstijgen, een authentiek en menselijk leven kunt leiden.

Rust in Je Hoofd is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: