Rust in je hoofd - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 7 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Rust in je hoofd

Een class van The School of Life

44
programma

Class door docent Jan-Wolter Bijleveld

aanvang
19:00
The School of LifeClassDe Pit

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden?

In deze class worden  twee cruciale relaties verkend die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte. Wat kunnen we opsteken van biologie? Van psychologie? En van filosofie? En hoe vinden we de moed om onze onrust onder ogen te zien?

Bovenal ontdek je in deze class hoe onrust kan dienen als katalysator voor het vinden van persoonlijke vrijheid en welzijn. Je krijgt ideëen aangereikt uit de filosofie en psychologie die inzicht geven in onrust en gemoedsrust. Deze class leert je inzien hoe je, door te leren leven met ongerustheid, of door die te overstijgen, een authentiek en menselijk leven kunt leiden.

Rust in Je Hoofd is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: 

 

Wellicht vind je ook interessant

do 21 dec 2017

Pop-up restaurant Het Gulle Rendier

wo 20 dec 2017

Pop-up restaurant Het Gulle Rendier

vr 6 apr 2018

Utrecht International Comedy Festival 2018 – Passe-Partout

Zin om te lachen?

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord