Programma

Class door docent Remko van Broekhoven

Locatie
De Pit

Hoe maak je het verschil?

Een class van The School of Life

Geweest

Heb jij de behoefte om iets te doen dat ertoe doet? Wil je een positieve bijdrage leveren aan de wereld om je heen? De wens hebben is één ding, die omzetten in concrete acties een tweede. Toch zie je steeds meer voorbeelden van geslaagde initiatieven die echt impact hebben. Hoe word ook jij onderdeel van die beweging?

In deze class ga je op zoek naar jouw persoonlijke waarden en drijfveren en bepaal je welke hoeveelheid tijd en energie je wilt besteden aan sociale betrokkenheid. Het in kaart brengen daarvan helpt je bij het omzetten van jouw passie in concrete acties.

In deze class wordt gekeken naar de culturele en maatschappelijke weerstand die een nieuw initiatief kan oproepen en hoe je deze overwint. Maar ook naar de noodzaak om anderen mee te krijgen in jouw beweging. Door te kijken naar de strategieën achter geslaagde maatschappelijke initiatieven leren we hoe we mensen zo ver krijgen dat ze ons steunen en hoe we echte impact kunnen hebben op het systeem. De class geeft je inspiratie, een gezonde dosis realisme en de praktische handvatten voor het leveren van een waardevolle bijdrage aan de wereld om je heen.

Hoe maak je het verschil? is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: