Aristoteles
Er is maar één manier om kritiek te voorkomen: niets doen, niets zeggen en niets zijn.
Programma

Class door docent Martin de Rijk

Locatie
Studio Pandora

De beste perfectionist

Een class van The School of Life

Geweest

Het streven naar perfectie is een verbluffende en vruchtbare menselijke kracht. De mooiste kunstwerken, beste sportprestaties en de meest bewonderenswaardige acties en initiatieven zouden er niet zijn geweest zonder perfectionisme. Of je nou geïnspireerd raakt door Rembrandt, Beyoncé, Bach, Bolt, The Beatles, Pythagoras of Jobs, het is ongetwijfeld de genadeloze toewijding aan perfectie die je bewondert.

Tegelijkertijd kan perfectionisme diep tragisch zijn. Het kan ons ervan weerhouden om te leren of om überhaupt iets af te maken. Het kan onze relaties verpesten en ons werk onmogelijk maken. Het kan zorgen voor frustratie en onzekerheid tegenover anderen, onze omgeving en vooral onszelf.

Tijdens deze class wordt er gezocht naar de juiste balans. Er wordt besproken hoe het is om door perfectionisme te wordeb geteisterd. De oorzaken van perfectionisme worden bestudeerd en The School of Life gaat samen met jou opzoek naar hoe we betere perfectionisten kunenn worden. Wanneer moeten we ons perfectionisme laten varen en imperfectie omarmen? En hoe doen we dat? Wanneer doet het streven naar perfectionisme er wel toe? En is het dan mogelijk om effectiever en ambitieuzer te zijn in ons perfectionisme?

Want waarom zou je genoegen nemen met middelmatig perfectionisme?

De Beste Perfectionist is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: