Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Club Nine, Park 6
Attend
Facebook-event
Line-up
Bongeziwe Mabandla

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Bongeziwe Mabandla valt vooral op door zijn lenige stem, die van laag naar fluweel-falset gaat. Mabandla zingt in het Xhosa, een van de officiële talen van Zuid-Afrika en Zimbabwe. Op zijn nieuwe (vierde) album AmaXesha voegt hij spannende synthpop toe aan zijn sound!

Brintex Collective

Brintex Collective is een nieuwe band uit Rotterdam rondom toetsenist Brenn Luiten. Ze mixen jazz en hiphop met electronica en laten zich inspireren door Afro Mist en Robert Glasper. Hun net verschenen debuut-ep klinkt alsof we te maken hebben met een doorgewinterde band uit de Londense jazzscene!

Bryte

De Engels-Ghanese rapper/zanger Bryte maakt een even unieke als opzwepende combi van afro-electronica en rap. Bryte rapt in vijf talen, werkt met topproducers als Scratcha DVA en Mina en stond al op Glastonbury. Als zijn nieuwe single Zongo Boy je niet aan het dansen krijgt, ben je waarschijnlijk onlangs overleden

Cavolo Nero

De zeskoppige formatie Cavolo Nero hoeft de minste voetafdrukken te maken om hier te komen, want deze band komt uit Utrecht. Disco, afrobeat en andere exotische grooves drijven Cavolo Nero voort – dat de heren graag luisteren naar Khruangbin en Jungle by Night is goed te horen. Psychedelica, baby!

Ezri Jade

De Amsterdamse dj Ezri Jade begon haar muzikale reis dicht bij huis met reggae en andere Caribische riddims, geïnspireerd door haar Guyaanse roots en pan-Afrikaanse geloof. Inmiddels is ze geëvolueerd naar (afro-)electronica, vaak doordrenkt met zware bas, soms ook house en breakbeats. Mis deze rising star niet!

Kamma & Masalo

De Amsterdamse dj’s Kamma & Masalo zijn individueel al goed, maar samen worden ze iets magisch. Hun sets zijn gebouwd op italo, disco, soul, 80’s-funk en house. Bereid je dus voor op een dampende, zomerse set van dit duo!

Lander & Adriaan

Het Vlaamse duo Lander & Adriaan, bestaande uit drummer Lander Gyselinck (STUFF.) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Mauro Pawlowski), maakt naar eigen zeggen post- nudism rave. Verwacht een knotsgekke combinatie van Detroit-techno, UK-funky, Chicago-juke en andere stuiterende 90’s-genres!

Parra.Dice

Het negenkoppige instrumentale collectief Parra.Dice is een energieke, niet-mannelijke band met een uitgebreide ritmesectie, blazers en viool. Op hun debuut-ep Au Revoir Ooievaar (2023) nemen ze je onder hun vleugels met warme klanken en houden je bij de les met ritmes waarop je niet anders kunt dan dansen!

Pongo

De Angolees-Portugese zangeres Pongo maakt eigenhandig het Angolese kuduro-genre weer populair. Met haar mix van EDM, bass music, dancehall en pop, maar toch vooral met haar stem en persoonlijkheid neemt Pongo je mee naar een wereld tussen dance & saudade. Verwacht een opzwepende set van deze diva!

Roufaida

De Rotterdamse Roufaida (met Marokkaanse roots) creëert een intrigerend alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen. Op haar net verschenen debuutalbum hoor je ingetogen indiepop met zang, gitaar, gimbri, westerse en oosterse beats, op smaak gebracht met samples van Riffijnse cassettebandjes!

Sababa 5

Bij de Israëlische band Sababa 5 draait alles om de groove, in dit geval de groove van Midden-Oosterse funk die in de sixties ontstond toen Israëlische bands psychedelische rock begonnen te mengen met Arabische muziek. Luister 30 seconden naar hun zelfgetitelde debuutalbum uit 2022 en je bent om!

Sam Asari

De Nederlands-Ghanese zanger Sam Asari won met zijn warmbloedige mix van afrobeat, afroswing, r&b en hiphop de FunX Talent Afro Vibes editie 2023 – niet gek voor iemand die pas in 2021 zijn debuut-ep uitbracht. Asari’s droom is binnen vijf jaar de O2-arena in Londen vullen – eerst nog even Footprints Festival doen!

Sheyma

De Marokkaanse zangeres/componiste Sheyma mengt op onconventionele wijze traditionele Marokkaanse muziek met pop, folk en elektronica. Sheyma speelt hierbij lijsttrommel en gitaar, haar muzikale partner Giuseppe brengt kleur aan met instrumenten als de oed, sitar en lier. Hypnotiserend goed!

Studio Pandora DJ-sets

In Studio Pandora staan vanavond DJ Nasty (latin), Ararat Taxi Service (rock ’n roll/Midden-Oosten), Quanza (electronische jazz tot avant-garde hiphop), Trippy Tins (UK funky, Afro house) en een Arp Frique DJ-set (disco verweven met Caribische en Kaapverdische klanken).

Stuzzi

Zweden is niet meteen het eerste land waar je aan denkt bij de tropische klanken van Stuzzi, maar het is toch echt waar hij vandaan komt. Met zijn blend van disco, house, soca, cumbia, funk en rave is hij de ster van de Stockholmse clubs. Meer dan Stuzzi’s twee Le Fruit Disco-ep’s heb je niet nodig voor een feestje!

Takeshi’s Cashew

De Oostenrijkse formatie Takeshi’s Cashew maakt psychedelische cosmofunk – wat dat precies is, kun je alleen ervaren bij een concert van Takeshi’s Cashew. Verwacht groovy muziek met een hoog hippiegehalte, veel fluiten, een didgeridoo, oude synthesizers en nieuw plezier. Takeshi’s Cashew is altijd de juiste noot!

Footprints Festival

Nieuwe sounds geïnspireerd door verre windstreken

Geweest

De reguliere tickets voor het Footprints Festival zijn helemaal uitverkocht, er zijn wel nog tickets voor het nachtprogramma met Kamma & Masalo verkrijgbaar (vanaf 00:00 uur) via deze link. 

Footprints Festival brengt je van de gebaande muzikale paden naar nieuwe avontuurlijke afslagen. Het enige wat je hoeft te doen is de beat te volgen. Verwacht psychedelische cosmofunk, afro-electronica, cumbia, kuduro en gimbri, gemaakt door artiesten uit o.a. Zuid-Afrika, Ghana, Marokko, Angola en het exotische Utrecht. Footprints Festival neemt je mee in onze verschillende zalen: alle ruimte om te ontdekken, te dansen of juist ergens bij stil te staan.

 

 

Zie ook

Go_A

Oekraïense folktronicaband, o.a. bekend van het Eurovisie Songfestival

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes