Cloud Nine

Helemaal bovenin TivoliVredenburg, op een hoogte van 47 meter, ligt Cloud Nine. De zaal is oorspronkelijk ontworpen als jazz-zaal, maar wordt ingezet voor veel meer dan jazz alleen. Cloud Nine heeft een vast podium, een ruim balkon en wordt met en zonder zitplaatsen gebruikt.

De zaal is onderdeel van drie verschillende ruimtes: Cloud Nine zelf, een aangrenzend cafégedeelte met podium (Club Nine), en de foyer op de achtste verdieping. Deze biotoop is ontworpen door Thijs Asselbergs en is bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 voor het eerst in gebruik genomen. Kenmerkend voor de ruimtes is de houten bekleding, wat voor een warme uitstraling zorgt.

Cloud Nine bevindt zich op de negende verdieping. Een verdieping lager bevinden zich de garderobe en de toiletten. In de zaal zelf is een bar aanwezig. Cloud Nine is toegankelijk via verschillende trappen vanaf het plein op de zesde verdieping. Dit plein bereik je via roltrappen vanuit de centrale hal.

De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een uitgebreidere beschrijving van de toegankelijkheid van de zaal vind je verderop op deze pagina.

Details

Architect: Thijs Asselbergs
Capaciteit: van 270 (met zitplaatsen) tot 450 (zonder zitplaatsen)
Locatie: 9e verdieping

Toegankelijkheid

Cloud Nine bevindt zich op de negende verdieping van het gebouw. Tot en met de zesde verdieping kun je gebruik maken van roltrappen, maar hierna volgt een vrij lange trap. Omdat er tijdens programma op de negende verdieping niet altijd personeel op de zesde verdieping aanwezig zal zijn, vragen we je om bij een bezoek aan Cloud Nine al op de begane grond aan te geven dat je een liftpas of begeleiding op de trap nodig hebt.

In Cloud Nine zijn vier rolstoelplaatsen. Per rolstoel is er één plek voor een medebezoeker. Je kunt natuurlijk met meer mensen komen, maar als alle rolstoelplaatsen verkocht zijn, kunnen we niet garanderen dat je bij elkaar kunt zitten. Het podium van Cloud Nine is vrij laag.

De toiletten, het aangepaste toilet en de garderobe bevinden zich op de achtste verdieping. Deze zijn bereikbaar per trap of lift. Je kunt ook gebruikmaken van het aangepaste toilet in de centrale hal op de begane grond, tegenover Het Gegeven Paard. Om zelfstandig gebruik te maken van de liften, kun je een liftpas lenen bij de kassa.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.