Zaal open
Verwacht einde
Programma

AILI

Het Belgisch-Japanse duo Aili is met hun futuristische electropop de missing link tussen Technotronic en The Knife. Producer en multi-instrumentalist Orson Wouters en zangeres Aili Maruyama braken in 2021 door met hun track Dansu, een verfijnde combi van electronica en Japanse songteksten die meteen werd omarmd door StuBru en de Vlaamse Radio 1. Eclectisch, vrolijk en spannend, dat is Aili in een notendop. Van de ep Dansu deed ook Pari Pari het goed en in 2022 werden we verblijd met de singles Glamorous en het hypnotiserende Toki Doki. Japanse mix was nog nooit zo lekker!

TOGO ALL STARS

Togo All Stars is een goed geoliede afrofunkmachine uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars vooral live aan de dag legt. Echo’s van Fela Kuti’s afrobeat uit de seventies klinken door, maar ook eeuwenoude voodooritmes, gespeeld door percussionist Ayaovi Kokousse op traditionele drums. Niet zo gek dus dat Togo All Stars in de zomer van 2022 geprogrammeerd stond op Lowlands, waar ze met hun dampende optreden in de Lima een van de hoogtepunten van het festival waren. Tweede album FA is net verschenen!

YĪN YĪN

Als je voor het eerst de oosters getinte, instrumentale dansvloerfunk van YĪN YĪN hoort, denk je dat je te maken met een hip gezelschap uit Bangkok, maar het is toch echt een Nederlandse band met hun hoofdkwartier in Oud-Rekem (Limburg). De thai psychedelic funk van hun debuutalbum The Rabbit That Hunts Tigers (2019) sloeg aan bij critici én publiek en bracht de band datzelfde jaar al op Lowlands. De coronatijd werd door YĪN YĪN gebruikt om nieuw materiaal te schrijven en het resultaat daarvan is hun tweede album The Age Of Aquarius (2022). Laat je lekker onderdompelen in deze werelddisco!

L’ECLAIR

L’éclair is een kosmische zesmansformatie die je met hun instrumentale jams meeneemt naar de hoogtijdagen van avant-gardebands als Tangerine Dream, CAN en andere krautrock-iconen uit de seventies. Een connectie met Nederland hebben ze al: L’éclair nam hun tweede album Polymood (2018) op in Haarlem met producer Jasper Geluk, bekend van Altın Gün, Jacco Gardner en Allah Las. Inmiddels is album vier alweer uit, Confusions (2021), hun meest diverse plaat tot nu toe waarop blijkt dat de L’éclair ook prima uit de voeten kan met dub, house, eighties-madchestergrooves en post-punk!

NUSANTARA BEAT

Nusantara Beat mogen we gerust een Nederlands-Indonesische supergroep noemen, want deze formatie bestaat uit leden van Jungle By Night, POM, The Mysterons, Altın Gün, Surf Aid-Kit en EUT, allemaal eerste, tweede of derde generatie Nederlandse Indonesiërs. Als de zeskoppige formatie Nusantara Beat herontdekken ze hun roots, geïnspireerd door traditionele Indonesische muziek uit de jaren zestig en zeventig. Nusantara Beat neemt je mee naar een tropisch gebied waar mystieke klanken klinken. Een groep met een eigen geluid die zich sterk verbonden voelt met hun cultuur!

Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Club Nine
Attend
Facebook-event

Footprints Festival

Nieuwe sounds geïnspireerd door verre windstreken

v.a. € 29,95

Bestel tickets

incl. servicekosten & garderobe

Footprints Festival brengt je van de gebaande muzikale paden naar nieuwe avontuurlijke afslagen. Het enige wat je hoeft te doen is de beat te volgen. De acts op het festival gebruiken de wereld als bron om zich te laten inspireren door afrobeat, electrofunk, Thaise psychedelica, spirituele krautrock of avant-garde. Footprints Festival neemt je mee in verschillende zalen van TivoliVredenburg: alle ruimte om te ontdekken, te dansen of juist ergens bij stil te staan. Hoe groot wordt jouw musicologische footprint?

Zie ook

ETMAAL - Rødhåd, Dasha Rush, Barker (live), Colin Benders

Saturday night rave

ETMAAL - Overmono, TSHA, Blawan, Colin Benders

Friday night rave

Nils Frahm

Extra show | Meeslepende neoklassieke muziek waarin elektronica, minimal en ambient samenkomen