Podcast: 5 Jaar TivoliVredenburg

In 2019 bestond TivoliVredenburg vijf jaar, en de Grote Zaal veertig jaar. In een vijfdelige serie spreken we met de grondleggers en betrokkenen die TivoliVredenburg hebben gemaakt tot wat het vandaag is.

Beluister hieronder of via Spotify.

40 Jaar Grote Zaal: van Vredenburg naar TivoliVredenburg

Jeroen Wielaert (Radio 1) gaat in gesprek met drie betrokkenen over de beginjaren van Vredenburg, en het succes dat daaruit voortvloeide.

14-12-2018

De georganiseerde chaos van Tivoli Oudegracht

Een blik op de turbulente ontstaansgeschiedenis van Tivoli aan de Oudegracht. Een gesprek met Erik Mans, een van de krakers van het gebouw in 1981.

24-12-2018

Hoe omroepensembles vaste voet aan de grond kregen in Utrecht

In gesprek met betrokkenen rond het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het AVROTROS Vrijdagconcert. Over hun relatie met (Tivoli)Vredenburg, die inmiddels verschillende veranderingen en verhuizingen heeft doorstaan.

18-1-2019

Herman Hertzberger over open architectuur

Jeroen Wielaert (Radio 1) gaat in gesprek met Herman Hertzberger, architect van Muziekcentrum Vredenburg in de jaren zeventig, en dertig jaar later ook verantwoordelijk voor het overkoepelende ontwerp van TivoliVredenburg.

12-2-2019

Directeur Jeroen Bartelse over TivoliVredenburg

Een gesprek met Jeroen Bartelse over zijn eerste maanden als directeur. Over waar TivoliVredenburg nu staat en over zijn ambities voor de komende jaren. En over het leggen van accenten en stellen van prioriteiten na jaren van exponentiële groei en pionieren.

5-4-2019