MENU
HOME
Bach - Weihnachts-Oratorium

Bach - Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor & B'Rock

uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
B’Rock
Peter Dijkstra
dirigent
Mikael Stenbaek evangelist/tenor
Grace Davidson sopraan
Marian Dijkhuizen alt 
Jasper Schweppe bas

programma

Bach Weihnachts-Oratorium

vanaf
12,00
aanvang
19:30
Rang 1
Regulier
€ 40,00
CJP
€ 32,50
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • wintergarten
  • symfonisch
  • vocaal
  • kerstconcert
  • grote zaal

Frits van der Waa

de Volkskrant
Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaan-gevend topensemble.

Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage. Ehre sei dir, Gott, gesungen. Je hoeft niet diepgelovig te zijn om direct in de juiste stemming te komen als Bach het kerstfeest aankondigt. In zes cantates trekt Bach alles uit de kast om de luisteraar in een feestelijke stemming te brengen. Jubelkoren, pastorale klanken, wiegeliedjes, oorstrelende aria’s en melodieën, wervelende strijkers, pauken en trompetten, niets laat Bach ongebruikt om de hemel te openen. Het zestal cantates dat samen het Weihnachts-Oratorium vormt, schreef Bach voor evenzoveel kerkelijke feestdagen: drie kerstdagen, twee keer rond Oud en Nieuw en Driekoningen. Het is zes keer raak. Bach zelf heeft het oratorium nooit in zijn geheel uitgevoerd, dat geluk hebben de luisteraars vandaag de dag wel. 

Lees hier de toelichting bij het concert, inclusief alle liedteksten, geschreven door Dirk Luijmes.

Dit concert is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.