Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 47,-
Rang 2
Regulier
€ 44,-
Rang 3
Regulier
€ 36,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Bach Weihnachts-Oratorium

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Concerto Köln o.l.v. Peter Dijkstra
Ilse Eerens sopraan
Anke Vondung alt
Zachary Wilder tenor, evangelist
Andreas Wolf bas

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Weihnachts-Oratorium

v.a. € 36,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Kerst volgens Bach
Wat Bachs Matthäus Passion is voor Pasen, is zijn Weihnachts-Oratorium voor de kersttijd. Hoewel dit Weihnachts-Oratorium nog niet zo’n traditie kent als de passies met Pasen, is het voor steeds meer mensen pas echt kerst als het ‘Jauchzet, frolocket’ klinkt. Zeker als het complete Weihnachts-Oratorium wordt uitgevoerd door een sterbezetting met het Nederlands Kamerkoor en Concerto Köln.

Zes cantates?
Eigenlijk bestaat het Weihnachts-oratorium uit zes cantates die werden uitgevoerd tussen eerste kerstdag en Driekoningen. Bach leende zelfs hartstochtelijk van eerdere cantates. Toch noemt met de afzonderlijke delen van het Weihnachts-Oratorium geen cantates. Daarvoor vertellen de verschillende delen te veel een doorlopend verhaal.

Complete uitvoering
Dat is het voordeel van een complete uitvoering van alle zes de delen tijdens één concert: het onderlinge verband wordt veel duidelijker. Bovendien is de wijze waarop Bach de aandacht vast weet te houden met variaties in textuur en instrumentatie even opmerkelijk als ongeëvenaard.

Peter Dijkstra
Die variatie in klank en kleur is bij Peter Dijkstra in goede handen. De oprichter van vocaal ensemble The Gents en de man die sinds 2015 chef-dirigent is van het Nederlands Kamerkoor is ‘kleurrijke verbeelding wel toevertrouwd’, aldus OpusKlassiek. Ook met Concerto Köln heeft Dijkstra zo’n warme relatie dat de musici tot het uiterste willen gaan.

Zie ook

De vier jaargetijden

Handels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Ensemble Correspondances

Dag van de Franse Barok