Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach: cantate I, Jauchzet, frohlocket!
Bach: cantate II, Und es waren Hirten
Bach: cantate III, Herrscher des Himmels uit Weihnachts-Oratorium, BWV 248
Stölzel: Ach daß die Hülfe aus Zion über Israel käme
Buxtehude: In dulci jubilo, BuxWV 52

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Shunske Sato dirigent
Viola Blache sopraan
Ulrike Malotta alt
Daniel Johannsen tenor
Matthias Helm bas

Locatie
Grote Zaal

Weihnachts-Oratorium

AVROTROS Vrijdagconcert | Nederlandse Bachvereniging

Geweest

Vier kerst met de Nederlandse Bachvereniging en Johann Sebastian Bach. Pauken, trompetten en een jubelkoor openen het feestelijke Weihnachts-Oratorium. Drie kerstcantates variëren van uitbundig tot intiem. Met de ontroerende alt-aria Schlafe mein Liebster zet Bach het mooiste wiegelied uit de muziekliteratuur op zijn naam.

Kerstcantates en muzikale intermezzo’s
De eerste drie cantates van Bachs Weihnachts-Oratorium omvatten het kerstverhaal zoals dat op eerste, tweede en derde kerstdag werd verteld en bezongen: de geboorte van Jezus, de herders in de velden en de aanbidding van Jezus door diezelfde herders. Trompetten roepen een jubelstemming op, fluiten en hobo’s staan voor het landelijke karakter van het verhaal, voor herders en herderinnen. De selectie van drie cantates geeft ruimte voor kleinere, muzikale intermezzo’s, sterrenstof van andere componisten die zich door het kerstverhaal lieten inspireren.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.