Onderwijs

Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons schoolconcerten en -projecten meemaken en beleven. We hebben een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden.

 

BASISONDERWIJS

Van intiem en kleinschalig luisteren in Hertz tot groots en meeslepend meezingen in de Grote Zaal. Van ademloos luisteren tot zelf componeren. Van gesprekjes met talentvolle leeftijdgenoten tot heuse optredens in avondconcerten. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Rondleidingen

Neem plaats in de Grote Zaal, kijk uit over Utrecht en zie waar artiesten zich klaarmaken voor een concert. Tijdens de speelse rondleidingen voor de bovenbouw van het basisonderwijs ontdekken de leerlingen ons gebouw. Ze leren waarom de Grote Zaal geschikt is voor klassieke muziek en de Ronda echt een popzaal is. Ook komen ze – indien mogelijk – op plekken die anders niet toegankelijk zijn: backstage, de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kolossale loadingdock waar wel zes vrachtwagens gelijktijdig kunnen laden en lossen. Een rondleiding duurt ca. 1½ uur. De kosten bedragen €100 per 25 leerlingen.

Schoolconcerten

We hebben een breed aanbod aan schoolconcerten voor elk schooljaar uit het primair onderwijs. De concerten vinden onder schooltijd plaats in een van onze zalen. Om te zorgen dat alle leerlingen optimaal kunnen genieten van hun muzikale TivoliVredenburg-avontuur wordt bij alle concerten lesmateriaal geleverd, waarmee op school het bezoek aan TivoliVredenburg goed voorbereid kan worden. Bekijk de agenda hieronder.

VOORTGEZET ONDERWIJS

Voor veel jongeren is levende muziek geen vanzelfsprekendheid. TivoliVredenburg ontwikkelt spraakmakende nieuwe projecten voor zowel onderbouw als bovenbouw. Zowel receptief als actief. Zowel voor VMBO als voor HAVO/VWO. De projecten variëren van een muzikaal kijkje achter de schermen met beroepsoriëntatie tot zelf componeren met de bovenbouw.

Concertbezoek: groepskorting

Veel klassieke concerten en enkele jazzconcerten kunnen in overleg met groepskorting worden bezocht. De concertreeksen Pieces of Tomorrow of Maestro Jules Onthult zijn bij uitstek geschikt voor een jonge doelgroep.

Rondleiding

Neem een muzikaal kijkje achter de schermen. De leerlingen kunnen de stoelen in de Grote Zaal of Hertz uitproberen, de sfeer in Ronda, Pandora of Cloud Nine komen proeven, en genieten van het uitzicht op de negende verdieping. De leerlingen komen – indien mogelijk – ook op plekken die anders niet toegankelijk zijn: backstage, de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kolossale loading-dock, waar wel zes vrachtwagens gelijktijdig kunnen laden en lossen.

Een rondleiding duurt ca. 1½ uur. De kosten bedragen €100 per 25 leerlingen.

Maatwerk is mogelijk. De rondleiding kan zich o.a. richten op akoestiek, techniek & productie of beroepsoriëntatie. Aan een rondleiding kan op verzoek een workshop worden toegevoegd.

World Wide Music

World Wide Music is een programma van 1,5 uur waarbij onderbouwleerlingen drie mini-concerten van bekende wereldmuziekartiesten bijwonen, in verschillende zalen van TivoliVredenburg.

Educatieproject Pronkstukken

In 2014 is TivoliVredenburg gestart met Pronkstukken, het project waarbij leerlingen kennismaken met TivoliVredenburg, live gespeelde muziek en compositie. Met Pronkstukken laat TivoliVredenburg zien hoeveel inspiratie er voor jongeren te halen valt uit het symfonische programma’s als Pieces of Tomorrow en het AVROTROS VrijdagConcert.

Gedurende een aantal projectdagen, waarin de leerlingen zich verdiepen in het werk van een grote componist, componeren de leerlingen zelf door middel van creative music making. Via deze methode worden leerlingen uitgedaagd hun eigen muzikale ideeën vorm te geven, zelfs als zij nog geen of nauwelijks muzikale ervaring hebben. Na de projectweek laten zij in een kort muzikaal programma hun muziek horen voor publiek en bezoeken later die avond een klassiek symfonisch concert in onze Grote Zaal.

CONTACT / AANMELDEN

Neem voor meer informatie contact op met Hanno Tomassen via [email protected].

Onderwijsinstellingen kunnen ook met de cultuurkaart betalen. Bij betaling per cultuurkaart (CJP-pas) wordt er 5% toeslag over het totaalbedrag berekend.