Participatieprojecten

De podia van TivoliVredenburg staan niet alleen open voor professionele musici, maar ook voor liefhebbers. We ondersteunen de muziekbeoefening van amateurs, jong en oud, door hen de gelegenheid te geven op te treden, als solist of in een ensemble. Ook zijn we steeds vaker betrokken bij initiatieven gericht op sociaal maatschappelijk vraagstukken. Dat kan op verschillende manieren, al dan niet samen met professionals en met partners in en buiten de stad zoals ZIMIHC, de wijkcultuurhuizen, muziek- en dansscholen, verenigingen, het LKCA en met Kunstbende. Bekijk hier een greep uit onze participatieprojecten.

Met ons aanbod spelen we in op actuele ontwikkelingen door samen te werken met maatschappelijk betrokken lokale en regionale organisaties. Met hen delen we niet alleen graag kennis, ervaring en expertise, maar ook ons gebouw, onze faciliteiten en onze crew.

Programma

Rabo Open Stage

Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. De Rabo Open Stage staat in onze centrale hal en is een initiatief van TivoliVredenburg en de Rabobank.

bekijk

U-Jazz Workshops

Zin in zelf muziek maken? Behoefte aan coaching en goede tips? Dan organiseert U Jazz voor jou jazzworkshops. De docenten zijn professionele muzikanten die zelf op één van de podia van TivoliVredenburg kunnen staan.

bekijk

Meezingconcerten

Jaarlijks kunnen amateurs meezingen in grote klassieke werken tijdens meezingconcerten van bijvoorbeeld het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.

Catching Cultures

Het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit alle windstreken spelen samen met evenzo divers en gretig aanstormend talent.

Leger des Heils: Talenten on Stage

De jaarlijkse avond van het Leger des Heils staat in het teken van de talentvolle en gepassioneerde doelgroep van het Leger des Heils Midden-Nederland. Na een half jaar voorbereidingen staan cliënten van het Leger des Heils trots op het podium in Cloud Nine.

Aanschuifdiner

Samen is toch wel het magische woord tijdens de feestdagen. Dus speciaal voor iedereen die ‘in zijn eentje’ ook maar ‘alleen’ vindt, organiseren we in december een aanschuifdiner. Je schuift letterlijk aan tafel bij gezellige, nieuwe mensen die ook even willen ontsnappen aan alle feestdrukte.