Connect

TivoliVredenburg is voor iedereen. Jong en oud, en liefhebber van welke muziek dan ook. Om publiek te bereiken dat niet vanzelfsprekend naar een concertzaal gaat of kan gaan, hebben wij het programma Connect ontwikkeld.

Connect verbindt TivoliVredenburg met de stad, de regio en nieuwe publieksgroepen. Dat doen we met een uitgebreid educatieprogramma voor scholen, met participatieprojecten, en met programma’s voor specifieke doelgroepen. We richten ons daarbij op (nieuw) publiek van 0-100 jaar. Dat doen we natuurlijk samen met tientallen partners in stad en regio op het snijvlak van onderwijs, cultuur en welzijn.

Connect wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, kleinere cultuurfondsen en particuliere donateurs.

Onderwijs

Basisonderwijs

Van intiem en kleinschalig luisteren in Hertz tot groots en meeslepend meezingen in de Grote Zaal. Van ademloos luisteren tot zelf componeren. Van gesprekjes met talentvolle leeftijdgenoten tot heuse optredens in avondconcerten. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Bekijk

Voortgezet onderwijs

TivoliVredenburg ontwikkelt spraakmakende nieuwe projecten voor zowel onderbouw als bovenbouw. Zowel receptief als actief. Zowel voor VMBO als voor HAVO/VWO. De projecten variëren van een muzikaal kijkje achter de schermen met beroepsoriëntatie tot zelf componeren met de bovenbouw.

Bekijk

Projecten

Rabo Open Stage

Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. De Rabo Open Stage staat in onze centrale hal en is een initiatief van TivoliVredenburg en de Rabobank.

Bekijk

Familieconcerten

Alle kinderen kunnen hun hart ophalen aan de mooiste muziek. Het hele seizoen lang zijn er theatrale concerten voor kinderen van 2+, 5+ en 8+.

Bekijk

Pieces Of Tomorrow

Klassiek met een biertje: niet te lang, zonder dresscode, met een voltallig Radio Filharmonisch Orkest, host DJ St. Paul, gave visuals, grootse symfonieën en een dirigent die honderuit vertelt.

Bekijk

Maestro Jules Onthult

Dirigent, rasverteller en stand-up musician Jules van Hessen duikt in de hoofden van componisten en ontrafelt de grote meesterwerken. Een ‘hoor’college om je op te verheugen, en na de pauze – de hele symfonie!

Bekijk

My First Festival

Twee keer per jaar zijn kinderen de baas in TivoliVredenburg. Ons gebouw wordt dan omgetoverd tot een grote speeltuin waar klassiek, rap, piano’s, contrabassen, lieve liedjes, brass funk, kinderliedjes uit alle hoeken en gaten klinkt.

Bekijk

De Muziekroute

Het project De MuziekRoute laat alle basisschoolkinderen in de wijk Utrecht Overvecht op een creatieve manier kennis maken met muziek.

Bekijk