Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bellini La sonnambula

Bij dit concert zijn ook U-Pas tickets verkrijgbaar. 

Uitvoerenden

Utrechts Operakoor
Voorburgs Operakoor
Opera Flevoland
Utrechtsch Studenten Concert
Ardjoena Soerjadi dirigent/muzikale leiding

Solisten:
Elenora Hu Amina
Frank Wong Rodolfo
Gevorg Aperants Elvino
Esther Kuiper Teresa
Martijn Sanders Alessio
Elnara Muermans Lisa

Locatie
Grote Zaal

La Sonnambula

Geweest

La Sonnambula van Vincenzo Bellini is een ode aan de Italiaanse zangkunst en een hoogtepunt in de geschiedenis van het Italiaanse romantische operarepertoire. Op deze middag brengt het Utrechts Operakoor samen met Opera Flevoland, Voorburgs Operakoor en het Utrechtsch Studenten Concert deze opera tot leven. Het Utrechts Operakoor werkt regelmatig samen met professionele solisten, die ook hier het podium betreden.

Comedy en drama
La Sonnambula
 is een typisch voorbeeld van een opera semi-seria: opera met zowel serieuze als komische elementen. Lichtheid en naïviteit zijn kenmerkend, waardoor deze opera zich onderscheidt van de andere meer dramatische werken van Bellini. Noemenswaardig is ook dat Bellini de eerste componist is die naast de solisten ook het koor een belangrijke rol geeft, zowel in grote koorpartijen als in de vervlechting met aria's en duetten.

Het verhaal
De opera verhaalt een komische ontwikkeling in een dorp. De dorpelingen zijn bezorgd: er dwaalt een spook in het donkere bos. Gelukkig gaat er iets vrolijks gebeuren, hun lieve dorpsgenoot Amina gaat trouwen. Maar rond dit trouwen gebeuren wat opmerkelijke dingen! Spanning, romantiek en intriges wisselen elkaar af gedurende de diverse scènes.