Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,50
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 2
Regulier
€ 34,50
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 3
Regulier
€ 29,50
Jongere t/m 29
€ 12,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Saint-­Saëns Danse Macabre ; Celloconcert nr. 2
Beethoven Symfonie nr. 5

Uitvoerenden

Philzuid (voorheen Philharmonie Zuidnederland)
Duncan Ward dirigent
Camille Thomas cello

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Philzuid speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward

v.a. € 29,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De bekendste symfonie die er ooit aan muziekpapier is toevertrouwd? Zonder twijfel is het live ondergaan van de Vijfde van Beethoven een ideaal startpunt voor alle nieuwsgierige muziekliefhebbers. De openingsmaten zijn iconisch en vervolgens ontspint zich een orkestrale wervelwind. Een hoogstandje van Ludwig van Beethoven waar Duncan Ward en zijn Philzuid (voorheen philharmonie zuidnederland) wel raad mee weten.

Danse Macabre
Als royaal voorgerecht schotelt dirigent Ward het publiek een Franse dubbelslag voor. Minstens zo geliefd als Beethovens Vijfde Symfonie is de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns. Bij jong en oud bekend als de stemmige griezelmuziek van het befaamde Spookslot van pretpark de Efteling.

Camille Thomas
Fransman Saint-Saëns heeft meer pijlen op zijn boog. Zijn pakkende Tweede Celloconcert is het summum van temperamentvolle vervoering. Rijzende ster, celliste Camille Thomas, is speciale gast van Philzuid. Ze debuteerde op het label Deutsche Grammophon met cellomuziek van Saint-Saëns en Jacques Offenbach. ‘Verrukkelijk, hartverwarmend en vol van smaak,’ schreef het Britse vooraanstaande Gramophone over Thomas’ montere kijk op Saint-Saëns’ muziek.

Zie ook

Noord Nederlands Orkest speelt Schubert 9

o.l.v. Hartmut Haenchen