zaterdag 26 september 2020

ILFU Book Talk met Michel Faber

ILFU International Literature Festival Utrecht

International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrije plaatskeuze
€ 17,50
€ 31,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
zaterdag 26 september 2020

ILFU Book Talk met Michel Faber

ILFU International Literature Festival Utrecht

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

Na het verschijnen van zijn laatste boek kondigde Michel Faber aan geen romans meer te schrijven. Maar gelukkig hield hij zich daar niet aan en is er nu het fantasyverhaal D. – Een geschiedenis van twee werelden, zijn literaire ode aan Charles Dickens. Deze gelauwerde schrijver komt naar Utrecht voor een gesprek over zijn nieuwe roman.

Michel Faber is van Nederlandse afkomst, groeide op in Australië en woont sinds 1993 in Schotland. Hij debuteerde met de verhalenbundel Gods speelgoed en schreef in 2002 zijn magnum opus, het veelgeprezen Lelieblank, scharlakenrood, een ruim achthonderd pagina tellend boek waarvan in Nederland alleen al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. De BBC maakte een vierdelige serie van deze Victoriaanse roman. Nadat in 2013 zijn bestseller Under the Skin (Onderhuids) werd verfilmd met Scarlett Johansson in de hoofdrol, voltooide hij in 2015 Het boek van wonderlijke nieuwe dingen kort na de dood van zijn vrouw.

Indien mogelijk zal Michel Faber signeren na afloop van het gesprek; anders zijn er vooraf gesigneerde boeken beschikbaar.

Kijk voor het volledige festivalprogramma van het ILFU op www.ilfu.com. Een overzicht van de ILFU evenementen in TivoliVredenburg vind je hier.