ILFU 2020

Het International Literature Festival Utrecht is een jong en vernieuwend internationaal literatuurfestival. Het festival brengt verschillende grote literatuurevenementen van de afgelopen jaren en decennia samen. Vermengd met nieuwe programma-onderdelen is het ILFU een avontuurlijke viering van de literatuur en poëzie.

ILFU 2020 staat in het teken van de kracht van verhalen. Het ILFU wil graag de stem van schrijvers, dichters en andere kunstenaars laten horen in deze roerige tijd. Onder het motto ‘We need stories’ presenteert het internationale literatuurfestival daarom verhalen in alle mogelijke vormen: van de nieuwste romans van schrijvers uit binnen- en buitenland en poëzie tot verhalen in muziek en beeld.

In TivoliVredenburg kun je gesprekken bijwonen met bekende internationale schrijvers over hun nieuwste roman en oeuvre en zien wie de winnaar wordt van het NK Poetry Slam dit jaar. In de Grote Zaal en Hertz vindt een aantal ILFU Book Talks plaats, de eerste namen zijn bekend en de kaartverkoop is inmiddels van start.

Het complete festivalprogramma vind je op www.ilfu.com