Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Muziek van Bach, Debussy en Sakamoto

Uitvoerenden

Helena Basilova piano, synths & elektronica

Locatie
Cloud Nine
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Helena Basilova speelt Sakamoto

Klassiek in de Cloud

incl. servicekosten

Van prijswinnende soundtracks tot gewaagde crossovers met pop en elektronica. De Japanse componist Ryuichi Sakamoto (1952-2023) draaide er zijn hand niet voor om. Een muzikale grensganger par excellence die helemaal op zijn plaats is binnen de serie Klassiek in de Cloud. Gevierd pianist Helena Basilova is mateloos gefascineerd door Sakamoto’s kleurrijke oeuvre. Op piano, synthesizers en elektronica brengt ze een eerbetoon aan de maestro. 

In de jaren zeventig hopte Sakamoto al driftig over muziekgrenzen. Vermaard is zijn kakelbonte popgroep Yellow Magic Orchestra, maar solo mocht Sakamoto ook heerlijk wegdromen achter piano en synthesizers. Hij werkte graag samen met geestverwante musici als David Sylvian, Youssou N’Dour en Carsten Nicolai. Als filmcomponist verwierf Sakamoto wereldfaam met Merry Christmas, Mr. Lawrence en natuurlijk The Last Emperor, waarvoor hij een Oscar won. 

De Nederlands-Russische pianist Helena Basilova wordt geprezen om haar vertolkingen van Oost-Europese muziek: van Skrjabin tot Janáček. The New York Times omschreef haar spel als ‘sensitief en vol flair’. Basilova ziet in klankenschilder Sakamoto een moderne impressionist en paart zijn werk live aan pianomuziek van Debussy en Bach. 

Zie ook

Michel Krielaars, Liza Ferschtman & Enrico Pace

Muziek & Literatuur

Alice Sara Ott & Friends

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

Thomas Beijer speelt Satie

Met animatiefilm