Zaal open
Aanvang
Programma

Van Veen Minimal Preludes
Ten Holt Canto Ostinato
Einaudi Una Mattina 

Uitvoerenden

Jeroen van Veen piano
David Haneke videoregie 

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Jeroen van Veen: Living Piano

Living Piano

incl. servicekosten

Artificiële intelligentie is overal. Daarom kunnen we het maar beter ten goede gebruiken, aldus pianist Jeroen van Veen. Samen met videoregisseur David Haneke gaat hij het experiment aan. Artificiële intelligentie wekt op de muziek van Simeon Ten Holt, Einaudi en Van Veen zelf de beelden van Haneke tot leven. Het resultaat is een organisch samengaan van beeld en muziek waarbij de poëtische schoonheid van het geheel voorop staat.  

Jeroen van Veen is de pianist die zich onvermoeibaar inzet voor de verspreiding van de minimal music en aanverwante stromingen. Alleen of met meerdere pianisten zoals zijn echtgenoot Saskia en zijn broer Maarten reist hij tot ver over de grenzen met Canto Ostinato, ligconcerten, het werk van Philip Glass, Einaudi en nog veel meer. Ook is hij als componist actief. Zijn inspanningen leverde hem al eens de NPO Radio 4 Prijs op voor zijn onvermoeibare inzet om klassieke muziek bij een breder publiek te brengen. 

De Oostenrijkse regisseur en videokunstenaar David Haneke is een grootheid als het gaat om het ontwikkelen van video designs voor grote theaters en operahuizen zoals de San Francisco Opera en Theater an der Wien. In Nederland is hij vooral bekend van zijn samenwerking met het BEWTH. Samen met Jeroen van Veen onderstreept hij nu de betoverende magie van het samengaan van beeld en muziek. 

Zie ook

Michel Krielaars, Liza Ferschtman & Enrico Pace

Muziek & Literatuur

Salut Salon

Dreams

ORBI

Klassiek in de Cloud