Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Regulier
Regulier
€ 25,-
Kind (14 t/m 18 jaar)
€ 18,-
Kind t/m 13
€ 8,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Glazoenov The Forest
Prokofjev Vioolconcert nr.1
Dvořák Rapsodie in a
Anatoli Ljadov Kikimora
Kinan Azmeh Suite voor improvisator en orkest

Uitvoerenden

Amersfoorts Jeugd Orkest
Rolf Buijs dirigent
Gijs Linn klarinet
Eline Liselotte van Dijk viool

Locatie
Grote Zaal

Amersfoorts Jeugd Orkest

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een volledige symfonische bezetting met dubbel hout, volledig koper en slagwerk. Het orkest staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Rolf Buijs. Het AJO telt ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar. De orkestleden delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in het samenspel en de gretigheid om zich muzikaal te ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland. Het repertoire is uitdagend en varieert van vroeg klassiek via romantiek naar hedendaagse muziek, met uitstapjes naar andere genres zoals jazz, klezmer en tango.

Het programma
Betovering loopt als rode draad door dit concert. Hoe betovering klinkt hoor je al meteen in het openingswerk The Forest op. 19 van de jonge Rus Glazoenov. Op 22 jarige leeftijd toonzette hij geen gewoon bos, maar een heus Fantasie over een bos. Een generatie later schrijft de Rus Prokofjev óók een compositie met als opusnummer 19. Dit Vioolconcert nr.1 op. 19 ademt nog de invloed van klassieke meesters zoals Mozart en Haydn die hij van zijn leermeester moest bestuderen. Een driedelig vioolconcert waarin je je kan laten betoveren door de jonge Nederlandse violiste Eline Liselotte van Dijk, die deze uitvoering met het AJO als prijs van het Prinses Christina Concours heeft ontvangen.

Keer na de pauze terug naar het woud waarin Liadov een onooglijke bosbewoonster onder de loep neemt: Kikimora, een vrouwelijke huisgeest uit de Slavische mythologie. Van St. Petersburg reis je naar Bohemen, naar de beeldende muziek van Dvořák. Je hoort een weinig gespeeld jeugdwerk van zijn hand, de Rhapsodia Fantasy op 14. Tot slot opnieuw betovering, een reprise van een uitvoering van de Suite for improvisor and orchestra van de Syrische klarinettist/componist Kinan Azmeh met als solist klarinettist Gijs Linn.

Foto: Rob van Dam

Zie ook

Janine Jansen & Denis Kozhukhin

Jubileumconcert 10 jaar TivoliVredenburg

Philzuid speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward

Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw