Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 41,-
Rang 2
Regulier
€ 38,-
Rang 3
Regulier
€ 31,-
Inclusief servicekosten.
Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw

incl. servicekosten

De erfenis van Frans Brüggen
Het Orkest van de Achttiende Eeuw eert zijn in 2014 overleden oprichter, artistiek leider en dirigent Frans Brüggen met een even verrassend als herkenbaar programma waarin oud en nieuw broederlijk naast elkaar staan. De virtuoze Lucie Horsch staat daarbij voor het feit dat Brüggen ooit als blokfluitist begon.

Lucie Horsch
De jonge blokfluitist (en zangeres en pianist) Lucie Horsch is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Ze was pas twintig jaar oud toen ze in 2020 de Nederlandse Muziekprijs kreeg. Een prijs die ze vooral ontving omdat ze het blokfluitspel op een hoger en zeer dynamisch plan wist te brengen.

Reza Namavar
Het is wat om als componist met een nieuw werk naast concerten van Bach en Vivaldi te staan. De Nederlandse componist Reza Namavar verblikt of verbloost daar niet bij. Tijdens de coronaperiode beluisterde en beoordeelde hij alle concerten van Vivaldi. De vraag welke impact die exercitie heeft op zijn eigen werk wordt tijdens dit concert beantwoord.

Frans Brüggen
Tot aan zijn dood in 2014 was het Orkest van de Achttiende Eeuw synoniem met Frans Brüggen. De blokfluitist en muziekwetenschapper bracht een revolutie in de oude muziekpraktijk teweeg. Met zijn orkest, dat hij oprichtte in 1981, streefde hij concessieloos naar zo authentiek mogelijke uitvoeringen. Zijn invloed op de historische uitvoeringspraktijk is nog steeds in elke noot voelbaar.