menu zoeken
Naar agenda

Dubbel jubileum: vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal!

In januari vieren we een dubbel jubileum. Vijf jaar geleden openden we onze deuren en bovendien bestaat de Grote Zaal veertig jaar. Dit gaan we groots vieren: van donderdag 24 januari tot en met zondag 27 januari vind je in TivoliVredenburg te veel om mee te maken. Dagenlang is in alle zalen, en in de vele ruimtes daartussen, wat te beleven voor iedereen.

De komende weken volgt meer informatie over het programma en blikken we terug op veertig en vijf jaar geschiedenis.

 

Tot nu toe bevestigd:

 • Catching Cultures Orchestra Festival

  Bij het gratis toegankelijke Catching Cultures Orchestra Festival versmelten westerse en oosterse muziek. Vluchtelingen, migranten en muzikanten die hier zijn opgegroeid laten horen wat hun muzikale tradities hebben voortgebracht en wat uit kruisbestuiving kan voortkomen. Het Catching Cultures Orchestra is opgezet om vluchtelingen met hun muziek te verwelkomen en met hen nieuwe muzikale wegen te verkennen en samenwerking op te zetten met andere ensembles. Kom luisteren, feesten, dansen en ontmoeten!

  zondag 27 januari / meer info

 • Patti Smith (3 shows)

  De New Yorkse punkpoëet Patti Smith mag dan de zeventig gepasseerd zijn, haar heilige vuur brandt als nooit tevoren. Afgelopen zomer maakte ze op Lowlands nog indruk op de nieuwe generaties concertbezoekers en nu staat ze drie avonden op rij in TivoliVredenburg. De eerste twee avonden zijn in de Ronda en de Grote Zaal, beide keren met dezelfde band, maar met een verschillende setlist. Daarnaast presenteert ze op de derde avond een intieme spoken word show in Hertz.

  zondag 27 januari / Ronda / meer info & tickets
  maandag 28 januari / Grote Zaal / meer info & tickets
  dinsdag 29 januari / spoken word in Hertz / meer info & tickets

 • Footprints Festival

  Het jubileumweekend biedt de primeur aan een gloednieuw, jaarlijks terugkerend festival: Footprints. Tijdens Footprints worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt. Nieuwe geluiden worden toegevoegd aan gevestigde stromingen door makers die de durf hebben om daar een eigen draai aan te geven. Door elektronica toe te voegen, door genres te vergeten en de ongeschreven wetten van de muziek links te laten liggen.

  Met o.a. Khruangbin, Jungle By Night, Altin Gün, Baloji en meer!

  zaterdag 26 januari / meer info & tickets

 • Colin Benders & Metropole Orkest

  Bij de opening van TivoliVredenburg in juni 2014 bundelde Colin Benders, eerder bekend als Kyteman, de krachten met het Radio Filharmonisch Orkest. Intussen heeft hij zijn trompet verruild voor de modulaire synthesizer, en staat hij in het vijfjarig-jubileumweekend opnieuw op de planken – dit keer met Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Met dit concert keert Benders na vijf jaar terug naar de Grote Zaal, die hij in 2014 mede heropende.

  zondag 27 januari / meer info & tickets

 • Edo de Waart en het Radio Filharmonisch Orkest

  Op 26 januari 1979 dirigeerde de wereldvermaarde dirigent Edo de Waart het Radio Filharmonisch Orkest ter ere van de opening van Muziekcentrum Vredenburg. Het bijzondere achthoekige gebouw werd meteen een icoon en geroemd om zijn akoestiek en open karakter. Bij de bouw van TivoliVredenburg is de Grote Zaal, op verzoek van de Utrechtse bevolking, bewaard gebleven. Het veertigjarig jubileum van de zaal wordt onder meer gevierd met de terugkomst van De Waart en het Radio Filharmonisch Orkest – sinds jaar en dag vaste bespeler van de Grote Zaal.

  vrijdag 25 januari / meer info & tickets

 • DiCE

  DiCE is een terugkerende avond die georganiseerd wordt rondom grote Europese showcase-festivals zoals The Great Escape in Brighton en Reeperbahn in Hamburg. Op die festivals staan honderden opkomende, internationale popartiesten en bands, waarvan er zes gekozen worden om een uitstapje naar TivoliVredenburg te maken om hun eerste show in Utrecht te spelen. Zo bestaat de line-up van DiCE elke keer uit nieuwe, veelbelovende artiesten. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met Utrechts poppodium EKKO en boekingskantoor Friendly Fire.

  donderdag 24 januari / meer info & tickets

 • Rico & Sticks

  De Zwolse rappers Rico & Sticks en hun formatie Opgezwolle horen bij de grondleggers van de Nederhop. Een jaar na het uitbrengen van het beste Nederlandstalige hiphopalbum aller tijden (Eigen Wereld) in 2006 hield Opgezwolle ermee op, maar in 2015 staken Rico & Sticks de fakkel weer aan. Wat volgde was het grootste Nederlandse hiphopconcert aller tijden en een nieuw album: IZM (2017). Nog steeds de top van de Nederhop!

  donderdag 24 januari / meer info & tickets

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord