Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

13.00 – YA-markt open

14.00-16:15 – podiumprogramma met interviews

16.15 – 18:00 – signeersessies, meet & greet en YA-markt

Uitvoerenden

Samya Hafsaoui
Shannon Chakraborty
Bea Fitzgerald
Catherine Doyle
Katherine Webber
Emmy van Ruijven

Locatie
Pandora

YALFU 2023

Het Young Adult event van het ILFU

Geweest

Geen ILFU zonder YALFU! Het grootste en leukste YA-festival van Nederland laat TivoliVredenburg op 1 oktober 2023 weer op zijn grondvesten schudden. Hostess with the mostess Samya Hafsaoui interviewt de leukste en meest epische internationale YA & Fantasy auteurs van dit moment die speciaal voor YALFU naar Nederland zijn gekomen. En natuurlijk kan je ook weer genieten van Nederlandse top-YA-auteurs. Net als vorige jaren ligt er voor elke bezoeker weer een verleidelijke goodiebag met in elk geval een verrassingsboek voor je klaar, dus wacht niet te lang, want op=op.

Brace yourself, want de line-up voor YALFU is er weer een om je vingers bij af te likken. Onze Samya gaat met niemand minder dan Shannon Chakraborty (VS) in gesprek, bekend van haar fantasyreeks Het Gouden Rijk en de Daevabad-trilogie. In september verscheen er een prachtige limited edition van de Nederlandse vertaling van haar nieuwste boek De avonturen van Amina al-Sirafi. In dit eerste deel van een nieuwe fantasytrilogie pakt een wereldberoemde pirate in ruste nog één keer haar schip om een onmogelijke opdracht uit te voeren. Ook op het podium aanwezig: debutante Bea Fitzgerald uit Engeland. In haar debuut Girl, Goddess, Queen geeft ze een heel grappige feministische spin aan de klassieke mythe over Hades en Persephone. En natuurlijk maken we ook tijd vrij voor wat romantasy! Catherine Doyle (Ierland) en Katherine Webber (VS) zijn schrijvende schoonzussen en samen goed voor honderden pagina’s zwijmelavonturen in Cursed Crowns, dat in juni verschijnt. En dan hebben we nog een Nederlandse ster: Emmy van Ruijven! Dit jaar kwam Vloek van vuur en schaduw uit, over het superactuele thema hekserij.

Met deze line-up kan het niet anders dan dat we met z’n allen een fantastische dag gaan hebben vol romantiek, verbeelding en heerlijke verhalen waarin je helemaal weg kunt dromen.

En voor en na afloop van het programma kan je natuurlijk weer de YA-markt afstruinen, vol boeken & goodies. Komende maand maken we via de bekende kanalen bekend wie er allemaal op de markt staan. Boekhandel Broese is in elk geval weer aanwezig met een gigantische boekenstand waar de boeken van alle aanwezige auteurs liggen en nog veel meer YA lekkers. Hier kan je bovendien je boeken laten signeren. En zoals het hoort na een goed feestje: jullie krijgen allemaal weer een goodiebag vol YA-verrassingen mee!

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt,  verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie. Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com