Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU)

Tijdens dit twee weken durende jaarlijkse festival komen internationaal toonaangevende schrijvers naar Utrecht.

Dit jaar vindt het festival plaats van 21 september t/m 5 oktober. Verwacht interviews, gesprekken en optredens van (inter)nationale schrijvers over literatuur en de tijd waarin we leven. In het verleden traden bijvoorbeeld Margaret Atwood, Roxane Gay, Julian Barnes en Jonathan Franzen op. TivoliVredenburg is zoals ieder jaar het energetisch centrum.

De Nacht van de Poëzie
In 2024 strijken voor de eenenveertigste keer een selectie van de beste Nederlandse dichters en een handvol muzikanten voor één nacht neer in de Grote Zaal.

Programma


Word ILFU Member!

Het ILFU zoekt leden! Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot premium video- en audiomateriaal van de voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.