Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Wat geloven we in de toekomst?

De Futuristen: wetenschap & theater in één dag

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Socioloog Max Weber sprak aan het begin van de vorige eeuw over de onttovering van de wereld. Het geloof in God zou plaatsmaken voor het geloof in de ratio en technologie. Maar honderd jaar later is het verlangen naar religie en spiritualiteit nog steeds groot. Waar komt die behoefte vandaan? Kunnen we de wereld opnieuw betoveren? Met religiewetenschapper prof. Birgit Meyer (UU).

Tijdens deze editie van De Futuristen ontvangen we schrijvers en makers Edan Azulay, Joep Hendrikx en Fieke Opdam. Muzikant René Geelhoed verzorgt de muzikale begeleiding en Laura Mentink zorgt voor visuele kunst tijdens het programma.

De Futuristen is een theatrale talkshow, waarin theatermakers en wetenschappers de toekomst onderzoeken. Een unieke combinatie van interview en theater, waarin muzikanten en schrijvers de visie van een spraakmakende gast in één dag vertalen naar een voorstelling. Verser kan niet!

Kijk voor meer informatie over De Futuristen op de website van Studium Generale.

De Futuristen is een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht en Nieuw Utrechts Toneel. Mede mogelijk gemaakt door Descartes Centre.