Aanvang
Verwacht einde
Programma

14.15 uur
15.15 uur (langere tour / combiticket)
16.15 uur
19.45 uur
20.45 uur

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Walk The Medieval Line

Celtic - pagan - folk metal - traditional folk tour | o.a. Rapalje en Heidevolk Acoustic

Geweest

Naar ticketkopers sturen we kort van te voren een mail met extra informatie. Heb je deze mail gemist? Deze is hier te zien. 

Tijdens Walk The Medieval Line nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je drie tussenstops in Ronda, Pandora en Hertz. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Er zijn 5 tours, en de line-up (van steeds drie bands per tour, en bij de combitour zes bands) verschilt – de samenstellingen vind je hieronder.

Line-up ’s middags (14:15/16:15): Heidevolk acoustic, Cesair en Datura
Line-up 's avonds (19:45/20:45): Rapalje, Ball Noir en Sangre de Muerdago
De laatste tour is rond 23:10 uur afgelopen (alle tijden zijn onder voorbehoud)

Line-up combiticket (15:15): Om 15:15 uur begin je de tour met Heidevolk acoustic, Cesair en Datura. Daarna is een pauze van ongeveer 75 minuten, waarin het ook mogelijk is om te eten café Het Gegeven Paard of bar&brasserie Danel. En om 18:45 uur vervolgt de tour met Rapalje, Ball Noir en Sangre de Muerdago. Naast toegang tot deze extra lange tour bevat het combiticket ook een TivoliVredenburg metal t-shirt met deze tekening. Een combiticket kost €59,- (incl. servicekosten).

Heb je een combiticket gekocht? Mail dan zo snel mogelijk je naam en maat naar [email protected], dan zorgen we dat de juiste maat t-shirt voor je klaarligt!

Line-up ’s middags:

Heidevolk acoustic
Paganfolk metalband Heidevolk komt voor een akoestische show naar Walk The Medieval Line. Met hun meerstemmige zang zingen ze over de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologie. Paganfolk gecombineerd met vikingmetal!

Cesair
De mytologische folkband van Cesair brengt de verhalen ten gehore die vertellen over het leven van de gelijknamige Cesair, een mythologische prinses die 5000 jaar geleden de wereldzeeën bevoer. Laat je meevoeren met de muzikale verhalen, uitgevoerd op een breed arsenaal aan instrumenten.

Datura
In navolging van hun grote held Anonimus (ca. 14e eeuw) neemt het middeleeuwse Datura je mee naar lang vervlogen tijden. Ze spelen wilde dansen op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in middeleeuwse kleding lijken deze vrolijke muzikanten zo uit de tijdmachine gestapt te zijn.

Line-up 's avonds:

Rapalje
De muzikanten van Rapalje, met hun wilde haren en middeleeuwse kilts, creëren met enthousiasme en motivatie een vlammende energie. Met gevoelige ballads, vurige liedjes en levendige Keltische melodieën prikkelt Rapalje hun publiek!

Sangre de Muerdago
De band Sangre de Muerdago, afkomstig uit de Spaanse regio Galicie, neemt je met hun middeleeuwse folkmelodieën mee naar vervlogen tijden en verdwenen landschappen. Sangre de Muerdago gebruikt behalve akoestische gitaren traditionele instrumenten als de draailier, de nyckelharpa en de bouzouki, gekoppeld aan hypnotiserende zanglijnen.

Ball Noir
Ball Noir mixt elektronische metal met middeleeuwse instrumenten zoals de harp en de draailier. Geïnspireerd door hun helden Anathema, My Dying Bride en Qntal componeren ze hun eigen muziek, met een verlangen naar donkere melodieën en knallende beats.

Wat kun je verwachten?
Een tour duurt twee uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen veertig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in drie verschillende zalen voor een verrassingsconcert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders is coronatijd, zo ook je bezoek. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.