Aanvang
Verwacht einde
Programma

14.15 uur
15.15 uur (langere tour / combiticket)
16.15 uur
19.45 uur
20.45 uur

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Walk the Line - Heavy

Wolvennest, Terzij de Horde, GOLD, Dead Neanderthals, Laster en Aderlating

Geweest

Naar ticketkopers sturen we kort van te voren een mail met extra informatie. Heb je deze mail gemist? Deze is hier te zien. 

Tijdens Walk The Line: Heavy nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je drie tussenstops in Ronda, Pandora en Hertz. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Er zijn 5 tours, en de line-up (van steeds drie bands per tour, en bij de combitour zes bands) verschilt – de samenstellingen vind je hieronder.

Line-up ’s middags (14:15/16:15): Wolvennest, Terzij de Horde en Dead Neanderthals
Line-up 's avonds (19:45/20:45): Gold, Laster en Aderlating

Line-up combiticket (15:15): Om 15:15 uur begin je de tour met Wolvennest, Terzij de Horde en Dead Neanderthals. Daarna is een pauze van ongeveer 75 minuten, waarin het ook mogelijk is om te eten café Het Gegeven Paard of bar&brasserie Danel. En om 18:45 uur vervolgt de tour met Gold, Laster en Aderlating. Naast toegang tot deze extra lange tour bevat het combiticket ook een TivoliVredenburg metal t-shirt met de tekening uit dit artwork. Een combiticket kost €59,- (incl. servicekosten).

Heb je een combiticket gekocht? Mail dan zo snel mogelijk je naam en maat naar [email protected], dan zorgen we dat de juiste maat t-shirt voor je klaarligt!

Line-up ’s middags:

Wolvennest
De muziek van de Belgische band Wolvennest zou je kunnen omschrijven als een mix van jaren 70-Krautrocksounds en Noorse vroege 90’s-Blackmetal. Met hun gitaarloops, herhalende beats, synthesizertoetsen vermengd met donkere hypnotische ambient vocale klanken stonden ze o.a. in het voorprogramma van Wolves In A Throne Room, Dool en Electric Wizard.

Terzij de Horde
Terzij de Horde combineert een mix van progressieve black en doom metal met een rauwheid en live aanwezigheid die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Terzij de Horde is gedurende hun hele bestaan ​​beschreven als een mix tussen Khanate, Wolves in the Throne Room, Deathspell Omega en Neil Perry.

Dead Neanderthals
Dit bijzondere duo maakt free-jazz met metal en grind-core invloeden, met slechts een drumstel en een saxofoon. Met hun mix van harde improvisatie, drone en metal blazen ze je omver, dit moet je gewoon live meemaken. Ze spelen hun net verschenen nieuwe drone/doom album Blood Rite!

Line-up 's avonds:

GOLD
De Rotterdamse groep GOLD staat bekend om hun eigenwijze, allesomvattende post-punk waarin het gewicht van metal met verlichtende post-rock gecombineerd wordt. Afgelopen jaar heeft de band 3 Europese headline tours gedaan, en van zich laten gelden met betoverende optredens op Hellfest, Devilstone, Fusion Fest en Summer Dying Loud.

Laster
Deze Utrechtse band maakt dromerige, naargeestige avant-garde black metal (door de band zelf overigens omschreven als obscure dance music). Het laatste album Het Wassen Oog werd vorig jaar lovend ontvangen in binnen- en buitenland, en na een Chinese en een Europese tour staan ze nu in hun thuisstad!

Aderlating
Maurice de Jong is meester in het creëren van een duistere, sinistere en claustrofobische sfeer met zijn drone/noise muziek. Denk aan elementen zoals dreigende donderwolken van synths, ijzingwekkende spoken words, rommelende percussie en veel, heel veel donkere elektronische klanken. Daarnaast wordt de show aangevuld met versneden horrorfilms als visuals!

Wat kun je verwachten?
Een tour duurt twee uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen veertig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in drie verschillende zalen voor een verrassingsconcert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders is coronatijd, zo ook je bezoek. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.