Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 25 oktober 2019

Under Your Skin

Nieuw indiefestival met o.a. Helado Negro, Nilüfer Yanya en Rozi Plain

€ 17

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

zaal open
18:30
aanvang
19:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Helado Negro
Nilüfer Yanya
Rozi Plain
Anna Leone
Barrie
Winnie Raeder
Donna Blue

vrijdag 25 oktober 2019

Under Your Skin

Nieuw indiefestival met o.a. Helado Negro, Nilüfer Yanya en Rozi Plain

€ 17

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Vrijdag 25 oktober is er een new festival in town waarop je de nieuwste indiebands en singer-songwriters kunt ontdekken. Op de line-up van Under Your Skin festival staan Helado Negro, Nilüfer Yanya, Rozi Plain, Anna Leone,  Barrie, Winnie Raeder en Donna Blue. Alvast inluisteren kan via de Under Your Skin Spotify-playlist.

Onder de naam Helado Negro laat Roberto Carlos Lange zijn luisteraars zweven tussen folk, elektronische pop, jazz, latin en ambient. Muziek onder begeleiding van akoestische instrumenten en percussie, met een zang zo subtiel en voorzichtig dat je de emotionele lading achter de lyrics bijna niet doorhebt. Op zijn laatste en misschien wel mooiste album tot nu toe, This Is How We Smile, reflecteert hij op de complexe band tussen geïmmigreerde ouders en hun kinderen – zo groeide hij zelf op in Florida met Ecuadoraanse ouders.

De Londense Nilüfer Yanya liet zich in eerste instantie voornamelijk inspireren door Pixies en The Cure, maar later kon je daar ook artiesten als Jeff Buckley en Nina Simone aan toevoegen. Het resultaat: avontuurlijke indiepop met minimalistische gitaren, jazzy ondertonen en soms wat sprankelende synths of pakkende saxofoons. Rode draad op debuutalbum Miss Universe is de onrust die het onophoudelijke maar vooral onhaalbare streven naar het perfecte leven met zich meebrengt.

Hoewel de Engelse singer-songwriter Rozi Plain vooral bekend staat om haar kalme indie/alt-folk, stonden op haar tweede album behaaglijke popmelodieën en elektronische elementen wat meer op de voorgrond, en voegt ze daar op haar laatste album What a Boost een combinatie van minimalistische blues en mijmerende jazz aan toe. Haar indrukwekkende stem krijgt gezelschap van prachtige gitaarlijnen en avontuurlijke percussie die het geheel een dromerig randje geven.

Met een debuut-ep vol wonderschone, melancholische liedjes is de Zweedse singer-songwriter Anna Leone er zeker een om in de gaten te houden. Ze maakt delicate maar ook meeslepende akoestische folkpopliedjes over relaties, en dan met name de relatie met jezelf. Als iets zeker is, dan is het wel dat ze niet bang is om haar kwetsbare kant te laten zien en haar ziel bloot te leggen in openhartige nummers over haar dromen en onzekerheden.

De leden van de New Yorkse dreampopband Barrie komen van over de hele wereld – er is zelfs Tinder aan van pas gekomen om bassist Sabine te vinden. Dit jaar kwam hun debuutalbum Happy to Be Here uit, met 10 warme, lichtvoetige indiepopliedjes die stuk-voor-stuk een glimlach op je gezicht kunnen toveren dankzij de verleidelijke synths, luchtige vocals en dromerige melodieën.

De Deense songwriter Winnie Raeder werd ontdekt toen ze tijdens haar werk in een koffiezaak aan het zingen was. Bijzonder? Jazeker, maar niet gek, want Raeder’s hemelse stem is er een uit duizenden. In al zijn dromerigheid doet hij denken aan die van Thom Yorke of Joni Mitchell, die goed past bij haar bloedmooie en emotionele nummers in de lijn van James Blake. En Winnie’s teksten worden dan weer vergeleken met die van niemand minder dan Bob Dylan.

De muzikale wederhelften en geliefden Donna Blue brengen je broeierige indiepop met een Franse sixties vibe. Het is vintage, zomers, romantisch en precies wat je zou krijgen als je Danger Mouse en Jane Birkin bij elkaar in de studio zou zetten. Het duo bracht dit jaar alweer drie steengoede singles uit om bij weg te zwijmelen. De ideale soundtrack voor een zonnige nazomer!

Ontwerp: Aafke Bouman

Zie ook

ma 9 mrt 2020

Patrick Watson

Subtiel georkestreerde, filmische indierock

wo 30 okt 2019

The Tallest Man On Earth

Zweedse singer-songwriter met grofkorrelige stem en akoestische gitaar

zo 3 nov 2019

Kllo

Melodieuze, dromerige electropop met een knipoog naar UK garage