zaterdag 3 oktober 2020

SYNTHESE #3

Samensmelting van modern klassiek, elektronica en pop met Diamanda La Berge Dramm en Maria W Horn

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
zaterdag 3 oktober 2020

SYNTHESE #3

Samensmelting van modern klassiek, elektronica en pop met Diamanda La Berge Dramm en Maria W Horn

geweest

Dit concert is verplaatst van Peron-E naar de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Sinds 29 september mogen maximaal 30 personen bijeenkomen. In TivoliVredenburg geldt dat maximum niet, omdat wij een ontheffing hebben gekregen. Dit programma mag daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte. 

Tijdens de derde editie van Synthese staat de componist John Cage centraal. Een meester in benutting van de ruimtelijke akoestiek. Zo markeerde zijn minimalistische stuk vol stilte - 4’33 - een nieuw muzikaal tijdperk. Deze avond brengt violiste Diamanda La Berge Dramm een ode aan Cage, afgewisseld met stukken en interpolaties van Bach - dit allemaal in een industriële loods aan het spoor. De double bill wordt afgemaakt door de Zweedse componiste Maria W Horn, die speelt met sonische extremen totdat een dynamisch geluid ontstaat.

Bach en Cage: ze lijken twee compleet verschillende werelden. De één tekende de traditionele lijnen van het klassiek uit, de ander een rebel die helemaal buiten al die lijnen breekt. Een tweedeling van mensen die in alle contrast juist een logische aanvulling vormt - in ieder geval voor Diamanda La Berge Dramm. Terugluisterend naar Bach met een Cage-perspectief, vindt de violiste een overlap tussen de diepe lagen van het viool-canon. Theaterlicht uit, natuurlicht aan: een hedendaagse update van het klassieke vioolgeluid gaat beginnen.

De Zweedse componiste Maria W Horn manipuleert tijd en ruimte middels minimalistische, subtiele patronen, doordringende electronica, noise en sub-bassgeweld. Het analoge, digitale, sonische en visuele komen samen in live-performances over de menselijke perceptie, veranderen mentale staat en over-/onderprikkeling, die eerder ook al indruk maakten in Tresor en op CTM Festival. Een dynamische artiest die vernuft speelt met sonische uitersten.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg

Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.